Haberler

Büyükçekmece'de Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı

Güncelleme:

- Büyükçekmece'de Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83'üncü yıldönümünde, Büyükçekmece'de düzenlenen törenle anıldı.

- Büyükçekmece'de Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı

İSTANBUL - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83'üncü yıldönümünde, Büyükçekmece'de düzenlenen törenle anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından Atatürk'ün 101 fotoğrafından oluşan sergi de ziyarete açıldı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü nedeniyle Büyükçekmece Kültürpark'ta iş adamı ve Türk Yazar Hanri Benazus'un arşivinde yer alan Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı. Açılışa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sergide Atatürk'ün sevdiği şarkılar da seslendirildi.

Burada bir açıklama yapan Başkan Akgün, "Bugün 10 Kasım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın yetiştirmiş olduğu en büyük komutan, devlet adamı, düşünür, yazar. Böyle bir Ata'nın torunu olmaktan son derece mutluyum. Hiçbir 10 Kasım'da üzülmedim. Hep gurur duyduk. Bugün de Atamızın fikirlerini inkılaplarını söylemek istediklerini anlamak için başka özel bir gayret sarf ediyoruz. Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü başında kervansaray içerisinde atamızın 101 tane fotoğrafını sergiledik. Bunun özelliği şu herkes atamızı komutan gülmez diye bilir ya 101 fotoğrafın 50 tanesi hep gülen fotoğrafıdır. Hepsi Hanri Benazus'un arşivinden alınmış. 51 tane de gülmeyen fotoğrafı var. Burada Atatürk konulu fotoğraf sergisi 4 gün boyunca vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak" diye konuştu.

Atatürk'ü görmüş yaşayan çınar Alp Özbay ise, Atatürk Orman Çiftliği'nde 10. Yıl İlkokulu'nun öğrencisi olduğunu söyleyerek, "Ben ilk talebelerinden biriyim. Numaram dörttü. Her akşam gelirdi. Okula uğrardı. Marmara Köşkü'ne çıkardı. Vekiller heyetini toplardı orada. Ama bizim okulumuza mutlaka uğrardı. Hep nasılsınız diye sorardı. Her geldiğinde ben beş sene okudum o okulda. Güneşe bakar gibi gözleriniz kamaşırdı. Hakikaten öyle yani. Ben Atatürk'ün öldüğü tarihte zaten okulu bitirmiştim. Atatürk'ün öldüğünü duyduk. Bütün okul çığlık çığlığa. Sabah tren gelmişti. Biz göz göz yaşları içinde vagonlara koştuk. Ağladık. Sonra da Ankara'ya yolcu ettik. Tren 5 dakika boyunca sirenini çalarak durdu ve biz Atatürk'ü yad ettik" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Hanri Benazus Büyükçekmece Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title