Haberler

Genç Müzisyenlere Bursa'da Yoğun İlgi

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Konseri, Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Konseri, Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konser, Bursa'da sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından Türk Dünyası'nın genç yeteneklerin bir araya getirilmesi ile oluşturulan Gençlik Oda Orkestrası, Türkiye konserleri kapsamında Bursalı sanatseverlerle bir araya geldi. Kurulduğu 2010 yılından bu yana ülke genelinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde sayısız konser veren Gençlik Oda orkestrası, TÜRKSOY ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı Orkestra Şube Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde ikinci kez Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Her yıl farklı müzisyenlerin katılımıyla orkestra terkibini değiştiren Gençlik Oda Orkestrası, bu yılki programını Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tataristan ve Başkurdistan'dan davet ettiği sanatçılarla sundu. Orkestra, Bursalı sanatseverlere, klasik Batı bestecilerinin yanı sıra Türk Dünyası bestecilerinin de eserlerinin icra edildiği unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

ZENGİN REPERTUVAR

Bu yılki repertuvarını, Bolu'daki Türk Dünyası Sanat Köyü'nde gerçekleşen TÜRKSOY Besteciler Buluşması'na katılan bestecilerin eserleriyle renklendiren orkestra, Tataristanlı besteci Alsu Sungatullina'nın 'Doğu Bilgeliği' eseri ile Türkmenistanlı besteci Rovşan Nepesov'un 'Fantezi' adlı eserini müzikseverlerin beğenisine sundu. Ayrıca, bu yılki konserde, orkestrada kontrabas sanatçısı olarak yer alan Kazakistanlı müzisyen Birjan Mynbayev´in 'İligai' adlı eserinin prömiyeri de yapıldı.

Konserin sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Dr. Turgay Mercan, TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov ile orkestra şefleri Kazakistanlı Anvar Akbarov ve Azerbaycanlı Mustafa Mehmandarov'a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına, hatıra plaketi verdi.
TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, yakında gerçekleşecek Balkan Turnesi'nin ilk konserini Makedonya Üsküp'te, 2. konserini de ülkenin en büyük müzik sahne organizasyonu olan '57. Ohri Yaz Festivali'nde verecek. TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Balkan Turnesi, Karadağ'ın Podgorica, Bosna Hersek'in Saray Bosna ve Mostar, Sırbistan'ın Belgrad şehrinde verilecek konserlerle devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Saraybosna Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title