Haberler

Genç Beyinler'in Birincisi İzmir Üniversitesi

Güncelleme:

Ege bölgesinden 8 üniversitenin katılımı ile İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleşen II. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Proje Fikir Yarışması, İzmir Üniversitesi'ne bir birincilik daha getirdi. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri'nden 300'ün üzerinde son sınıf öğrencisinin hazırladığı 74 projenin sergilendiği ve çalışmaların hakemler tarafından titizlikle incelendiği etkinlikte, 5 çalışma finale kalma başarısını gösterdi. Yazılım Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Emrah Orhun'un danışmanlığında ve Akademi Disleksi işbirliğiyle yürütülen İzmir Üniversitesi öğrencileri Elif Kılıçoğlu ve Samiye Ecem Er tarafından disleksik çocukların okuma eğitimleri için geliştirilen yazılım projesi, Proje Fikir Yarışması Birincilik Ödülüne değer bulundu. Öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, mühendislik alanında yapılan çalışmalar ile toplumsal sorunlara çare olmaya çalışan öğrencilerini takdir ettiklerini dile getirdi.

Lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik Proje Fikir Yarışması'nda genç yeteneklerin yaratıcı fikirleri yarıştı. Celal Bayar, Dokuz Eylül, Ege, Gediz, İzmir Ekonomi, İzmir, Muğla Sıtkı Koçman ve Yaşar Üniversitesi'nin katıldığı etkinlikte Proje Fikir Yarışması yoluyla öğrencilerin yenilikçi proje oluşturmalarının teşvik edilmesi ve firmalarca değerlendirilmesi amaçlandı. Proje Fikir Yarışması'na katılan projeler hakemler tarafından, yenilikçilik, etki (fayda), uygulanabilirlik, kullanılabilirlik, geliştirme süreci, yenilikçilik ve girişimcilik yönü ve alana/ülkeye yapacağı ekonomik/sosyal/teknolojik vb. katkılar üzerinden değerlendirildi ve toplam beş proje yarışmanın son değerlendirme aşaması olan Proje Fikir Yarışması Sunumuna davet edildi. Finalde Ege Üniversitesi'nin e-Belediye konusundaki projesi ile İzmir Üniversitesi'nin e-şikayet, e-katılım ve disleksik çocukların eğitimi konularındaki dört projesi yarıştı.

Prof. Dr. Emrah Orhun'un danışmanlığında yarışmaya sunulan diğer projeler arasında, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ali Can Batur, Erdi Kay, Taylan Sabırcan ve Aydın Kaan Biçer tarafından hazırlanan CepBelediye, Yazılım Mühendisliği öğrencileri Erduran Korkut ve Berkem Toros Dalak tarafından hazırlanan K-Atılım, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Sinan Erdoğan ve Doruk Sobay tarafından hazırlanan Şikâyetçim, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Cem Özkan, Coşkun Demirel, Metin Kiper, Muhammed Gharbi ve Veysel Erdemci tarafından hazırlanan Belediye Şikayet yer aldı.

Bitirme Projeleri Sergisi'nde ise Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ayça Polat ve Durmuş Ali Çöllü'nün hazırladığı E-Belediye, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Emin İncekara, Cafer Özger Arman ve Tayfun Çam'ın hazırladığı Şikâyet Kutusu ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi A.Kübra Yeşilbağ'ın hazırladığı IBM Rational Requirements Composer çalışmaları sergilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Durmuş Ali Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title