Haberler

"Geleneksel Türk Sanatları Buluşması" Gaziantep'te

"Geleneksel Türk Sanatları Buluşması" sergisi, Gaziantep'te açıldı.

"Geleneksel Türk Sanatları Buluşması" sergisi, Gaziantep'te açıldı.

Geleneksel Türk sanatlarının yeni nesillere tanıtılması amacıyla düzenlenen ve ilki Gaziantep'te açılan hüsn-ü hat, tezhip, mozaik ve minyatür, ebru ve çini tarzındaki eserlerin yer aldığı sergi, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Organizasyon Komitesi ve Fikri Firar Sanat Başkanı Ömer Erendor, açılışta yaptığı açıklamada, projeyle ilgili bilgi verdi.

Projede yer alan sanatçıların önemli isimler olduğunu ifade eden Erendor, şunları kaydetti:

"Bize ait olan sanatları özellikle genç nesillerin unutmamasını ve onlarla ilgilenmesini amaçlıyoruz. Bu proje sadece soyut bir sanat sergisi değildir. İçinde tüm manevi duygularımızı, zenginliklerimizi ve tarihimizi barındırmaktadır. İnanıyorum ki Gaziantep'i en iyi şekilde temsil edecektir. Geleneksel Türk Sanatları Buluşması ileriki yıllarda diğer şehirlerimizi de içine alacak şekilde genişleyecektir" dedi.

Projenin yurt dışında sergilenmesi için de gerekli girişimleri başlattıklarını belirten Erendor, sanatsal zenginliğin ve zarafetin sonraki kuşaklara aktarılmasının önemine değinerek, şöyle konuştu:

"Üzerinde bulunduğumuz coğrafyayı yine atalarımızdan devraldığımız geleneksel sanatlarımızla anlatmak da bu projeyi daha da anlamlı kılmaktadır. Bir taraftan bize ait olanı bizim sanatımızla anlatırken diğer taraftan herkes nereden gelip nereye gittiğini, bu toprakların varlığımızın ve milletimizin ne büyük değerlere sahip olduğunu bir kez daha anlayacaktır. Projede yer alan sanatkarların devrin en önde gelen isimlerinden olmaları, bölgemize duydukları ilgi ve hayranlığın göstergesidir. Sergi, bölgenin birçok kesim tarafından daha iyi anlaşılması ve tanınması adına büyük bir hizmet olacaktır."

Serginin açılışına Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

-100'den fazla eser-

Katı sanatçısı Dürdane Ünver, Hüsn-ü hat sanatçıları Fuat Başar ve Turan Sevgili, minyatür sanatçısı Özcan Özcan, çini sanatçıları Nursen Güven ve Güvenç Güven, ebru sanatçıları Yılmaz Eneş ve Nilgün Erkoç Çevik, tezhip sanatçıları Emel Türkmen ve Eda Funda Özkan ile mozaik sanatçısı Meyçem Ezengin'in eserlerinden oluşan, sanat danışmanlığını tezhip sanatçısı Merve Öztürk'ün üstlendiği "Gaziantep" temalı sergide, 100'den fazla eser yer alıyor.

Proje kapsamında sanatçıların, Gaziantep'in 5 farklı dönemini içeren kompozisyonlarla eserlerini hazırladığı kaydedildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi tarafından desteklendiği belirtilen sergi 23 Nisan Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

Söz konusu sergi daha sonra 11-19 Mayıs tarihleri arasında da İstanbul Eyüp'te bulunan Bahariye Mevlevihanesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Nursen Güven Ömer Erendor Şehitkamil Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title