Haberler

Geleneksel Bekteşağa Şenlikleri Başladı

Sinop’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bekteşağa Şenlikleri karakucak güreşleri ile start aldı.

Sinop'ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bekteşağa Şenlikleri karakucak güreşleri ile start aldı.

Sinop'ta her yıl Bekteşağa köyünde düzenlenen ve binlerce Sinoplunun bir araya geldiği şenlikler başladı. Etkinlikler içerisinde yer alan ve bu yıl ikincisi düzenlenen karakucak güreşleri ise büyük ilgi gördü. Düzenlenen karakucak güreşlerini AK Parti Sinop Milletvekili adayları Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş'in yanı sıra AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Erfelek İlçe Başkanı Yımaz Özen, Boyabat Belediye Bşkanı Şefik Çakıcı ve vatandaşlar izledi. Yaklaşık 200 güreşçinin ter döktüğü güreşler kıran kırana geçti. Vatandaşlar müsabakaları gözlerini kırpmadan takip etti.

BEKTEŞAĞA PANAYIRI

Öte yandan 'Bekteşağa Panayırı' diye de adlandırılan organizasyonun Sinop'ta uzun yıllardır yapıldığı ve eski yıllarda Sinop'un köylerinden gelen evlenme çağında olan bayanların burada görücüye çıktığı ve düğün alışverişlerinin burada yapıldığı dile getirildi.

İki gün sürecek olan Bekteşağa etkinliklerine bu yıl yoğun ilgi bekleniyor. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Sinop Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title