Haberler

Gediz'in 5 Bin 500 Yıllık Tarihini Gün Yüzüne Çıkartan 600 Sayfalık Ansiklopedi Tamamlandı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nin 5 bin 500 yıllık tarihini gün ışığına çıkaran 600 sayfalık Gediz Ansiklopedisi tamamlandı.

Tüm masrafları Gediz Belediyesi tarafından karşılanan, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile emekli Öğretmen Araştırmacı Yazar Mehmet Pınar tarafından 6 yıldan beri yürütülen çalışmalar sonunda tamamlanan Gediz Ansiklopedisi tamamlanarak okuyucuları ile buluşmaya hazır hale getirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 5 bin 500 yıllık tarihe sahip Gediz'in gerçek kimliğini ciddi şekilde ortaya koyacak olan Gediz Ansiklopedisi'nin ilçe hakkında bu güne kadar bilinen pek çok bilgiden daha çok bilinmeyenleri gün ışığına çıkaracağını söyledi.

Gediz Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında 600 sayfalık olarak hazırlanan Gediz Ansiklopedisi'nin 750 fotoğraf, 100 tablo ve 800 belgeden meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ansiklopedinin her evde bulunması gereken geniş kapsamlı kaynak bir kitap özelliği taşıdığını, ilçe hakkında bu güne kadar yazılmış tüm eserlerden daha kapsamlı bir bilgi kaynağı haline getirilen bu değerli eserin belediye meclisince belirlenecek cüzi bir ücret karşılığında tüm okuyuculara dağıtılacağını ifade etti.

2 bin adet bastırılan Gediz Ansiklopedisi'nin ilkini Kütahya Milletvekili Soner Aksoy'a hediye eden Belediye Başkanı Saraoğlu, "Soner beyin ifade ettiği gibi bu bir ilgi meselesi yani tarihe kayıt düşmek. O çerçevede bende başta Gediz'e katkısı olmak üzere sayın Milletvekilimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Ansiklopediyi yazan ve büyük emeği geçen Mehmet Pınar hocama da ayrıca teşekkür ediyorum. Ansiklopedinin tanıtımı için önümüzdeki günlerde bir program düzenleyeceğiz" dedi.

Kendiside Gediz'de doğup büyüyen Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ise, tarihi kökleri derin olmasına rağmen 1970 yılında geçirdiği deprem dolaysıyla Eskigediz'in bir noktada kaybedildiğini, ama her şeyiyle bir yeni Gediz kazanıldığını, bu kazanımın tarihiyle canlı tutulması için de özverili çalışmalar yapılarak Gediz Ansiklopedisi gibi önemli bir başvuru kaynağı meydana getirildiğini söyledi.

Vilayetler ve ilçeler içerisinde bu kadar tarihine ve köklerine bağlı olarak hizmet yapan belediyenin çok az bulunduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Bizim bütün kayıtlarımızı ansiklopedide toplama düşüncesine sahip ve bu vizyona sahip bir belediye başkanımız olduğu için Başkan Mehmed Ali Saraoğlu'nu tebrik ediyorum.Şimdi ben öğrendim ki fotoğraf konusunda da basın konusunda da önemli arşivler yapıyor Gediz Belediyesi. Şimdi bilgi konusunda da önemli arşivler yapıyor. Ben bu eserlerin devamının geleceğine inanıyorum. Belediyelerin gerçekten böyle bir arşivi olmalı. Çünkü şehrin esas merkezi burasıdır. İnsanların her zaman için güvenip müracaat edecekleri emin yer burasıdır. Bilgi kaynağı itibariyle emin yeri burası olması lazım" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmed Ali Saraoğlu Mehmet Pınar Kütahya Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title