Haberler

Gaziler Kıbrıs'a Barış İçin Gitti

Güncelleme:


Mudanya'da yaşayan 1'inci ve 2'nci Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler Mudanya Belediyesi'nin organizasyonuyla 42 yıl sonra çıkartma yaptıkları topraklara ziyarette bulundular. Gazilere Mudanya Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Esen, Ali Polat ve Servet Usta'nın yanı sıra Mudanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yılmaz'da eşlik etti.
İki günlük Kıbrıs ziyaretinde birçok resmi ziyaretlerde bulunan gaziler ilk olarak K.K.T.C Başbakanı Hüseyin Özgürgün'ü makamında ziyaret ettiler. Samimi bir ortamda geçen görüşmede TSK ve gazilere yavru vatana barışı getirdikleri için teşekkür eden Özgürgün, barışı sürdürmek adına çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

KARDEŞİMİZ YALNIZ BIRAKMADI

Lefkoşa Barbarlık Müzesi, Maraş Bölgesi, Magosa'da ki tarihi surlar ve mekanları ziyaret eden gazileri Mudanya Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip iki gün boyunca yalnız bırakmadı. Ziyaretin ikinci gününde K.K.T.C Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ni ziyaret eden gaziler dernek başkanı Ertan Ersan ve gazilere teşekkürlerini sundular. Dernek binasında Barış Harekatı sırasında birlikte savaştıkları şehit arkadaşlarının resimlerini gören Mudanyalı gaziler duygulu anlar yaşarken, o günleri tekrar yaşadılar.

DENKTAŞ'A VE ŞEHİTLERE ÇİÇEK SUNULDU

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay'ın ardından, K.K.T.C. kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret eden gaziler, Denktaş'ın kabrine çelenk sundular. Sivil Savunma Teşkilatları ardından, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'u ziyaret eden gaziler, Boğaz Şehitliği'ne de karanfil sundu.

TEŞEKKÜRLER TÜRKYILMAZ'A

Gerçekleştirdikleri tüm ziyaretlerde duygusal anlar yaşadıklarını ve 42 yıl önceki duyguları yeniden yaşadıklarını belirten Mudanya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Yılmaz, kendilerine bu imkanı sağlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve meclis üyelerine teşekkür etti. Gerçekleştirdikleri tarihi ve resmi ziyaretlerde kendilerini karşılayan yetkililere de teşekkür eden Yılmaz, "Kendimizi evimizde gibi hissettik. Bu gezilerimiz bizlere çok şey kattı. İnanıyorum ki tüm gazi arkadaşlarımız o günleri yeniden yaşadılar" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Esen Halil Yılmaz Mudanya Kıbrıs Güncel Haberler

title