Haberler

GAZİANTEP - "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında bisiklet dağıtıldı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında 400 bisiklet dağıttı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında 400 bisiklet dağıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un katılımıyla Festival Park'ta düzenlenen dağıtım töreninde, önemli bir haftada olduklarını, AB ile yürümekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Şahin, "Avrupa Hareketlilik Haftası"nın 20 yıldır düzenlendiğini anımsatarak, güvenli gelecek için sağlıklı yaşamın önemine değindi.

Salgında alınan koruyucu tedbirlerin önemine değinen Şahin, "Çocuklara daha sağlıklı bir gelecek için, torunlarımızı daha güzel bir dünyaya ulaştırmak için bu tedbirleri almamız gerektiğini bugün daha net şekilde görüyoruz. Biz tek başımıza ekonomik kalkınmayı sağlarken insani ve çevresel kalkınmayı da birlikte götüremezsek bugün koronavirüs yarın başka bir hastalıkla hep birlikte uğraşmak zorundayız. Koruyucu tedbirler almak için Avrupa Hareketlilik Haftası'nın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım, imar ve iklim master planı yaptıklarını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Bu iklim master planında insanımızı korumamız için toprağı, havayı, suyu korumamız gerektiğini, havayı korumak için ulaşımdaki karbondioksit salınımını azaltmamız gerektiğini anladık. Bunun için de mevcut otobüsleri hızlı bir şekilde doğal gaz ve elektriğe dönüştürmeliyiz. Hafif raylıya hızlı bir şekilde geçmeliyiz. Bisikleti daha çok kullanılır hale dönüştürecek eylem planımızı oluşturduk. Gaziantep genelinde yaklaşık 100 kilometre bisiklet yolu yaptık. Bisiklet terminalleri oluşturduk. Daha da önemlisi tramvaydan bisiklete geçerken bir saat içindeki geçişleri ücretsiz hale dönüştürdük. Akıllı ulaşımın altyapısını oluşturduk. Bugün Gaziantep'in ulaşımına baktığınız zaman hem akıllı hem sağlıklı hem güvenli ulaşım altyapısı oluştu. Bunu Avrupa Birliğinin ortaklığıyla birlikte başardık."

Şahin, kişi başına düşen yeşil alanı arttırmaya çalıştıklarını anlatarak, insanları bisiklete teşvik etmek için bisiklete ulaşılabilirliği kolaylaştırdıklarını kaydetti.

"Hep birlikte mücadele edersek bu gidişatı değiştirebiliriz"

AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut de Türkiye'den 612 belediyenin Avrupa Hareketlilik Haftasına katıldığını anımsatarak, bunun büyük başarı olduğunu belirtti.

Ulaşımın en büyük kirleticilerden biri olduğunu vurgulayan Landrut, "Dünyada da görüyoruz ki ulaşımın neden olduğu karbondioksit emilimi artmaya devam ediyor. Bu gidişatı tersine çevirmemiz son derece önemli. Bu ve buna benzer etkinlikle son derece önem taşıyor. Küresel ısınmanın sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Sıcaklıkların yükselmesi, yangınlar, sel felaketleri. Bir şeyler yapmamız gerekiyor. Fakat iyi haber hep birlikte mücadele edersek bu gidişatı değiştirebiliriz. İklim değişikliğiyle mücadele edebiliriz. Davranış değişikliği yaratmamız mümkün. Belediyeler, hükümetler kararlılıklar hareket ettiği takdirde bunu gerçekleştirmiş oluruz. Nitekim burada bu kararlılığı görüyoruz. Memnuniyet verici. tramvay, metro, bisiklet, otobüs kullanılması yürümek bizler, çocuklarımız, torunlarımız için iyi bir ortama katkı bulunmasına katkı sağlıyor." dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan'ın da katılımıyla bisiklet dağıtım töreni gerçekleşti.

Heyet, öğrencilerle sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Fatma Şahin ve milletvekilleri ip çekme oyunu oynadı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Gaziantep Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title