Haberler

Gaziantep, "Domotex Turkey" Vizesini Aldı !

Güncelleme:

Fuar, halı üreticilerinin inovasyon yarışına da sahne oldu.

Gaziantep' te, 26-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarı Türkiye, Belçika, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan firmalarının katılımıyla gerçekleştirildi. 4 gün boyunca Türkiye, İran, Irak, Suriye ve Suudi Arabistan başta olmak üzere toplam 7.402 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı.

Birçok marka ilk kez bu fuarda sergiledikleri yeniliklerle büyük ilgi gördü. Aralarında, Merinos, Dinarsu, Kaşmir, Royal/ Pierre Cardin, Kartal/Sanat, Festival/ Yasin Kaplan, Angora Kaplan Kardeşler, Atlas, Atlantik, Gürteks/Flora, Bahariye gibi bilinen çok sayıda marka fuarda son ürünleriyle yer aldı.

Fuar, Türkiye halı sektörü ve ihracatına sağladığı büyük katkının yanı sıra, Gaziantep ekonomisini de canlılık getirdi. Fuar nedeniyle başta oteller olmak üzere, tüm mekanlarda büyük bir doluluk yaşandı.

300 MİLYON METREKARE MAKİNE HALISI ÜRETİLİYOR!

Makine halısı sanayisi büyük ölçekli ve son teknoloji halı makineleriyle donatılmış olan Gaziantep'te, 250'yi aşkın firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu firmalar 850 makineden oluşan bir makine parkıyla yıllık ortalama 300 milyon metrekare makine halısı üretiyor. Gaziantep'teki bu potansiyel nedeniyle fuar bundan böyle, "Domotex Turkey" olarak düzenlenecek ve katılımcı bazında da uluslararası nitelik kazanacak.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel; "Özellikle makine halısı üretiminde Gaziantep dünyanın odak noktası olmayı başarmıştır"

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel; "Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ekibi olarak DOMOTEX fuarını halı ticaretinin ana merkezinde düzenlemiş olmaktan çok mutluyuz. Her zaman katılımcı ve ziyaretçilerin ihtiyaç ve beklentilerini tespit etmeye çalışıyor, dernek ve ortaklarımızla da pazar araştırmaları yapıyoruz. Bu araştırmalar sonucu bu yıl makine halıları sektörünü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde buluşturmaya karar verdik ve bu kararın tüm ilgili tarafları memnun ettiğini gördük. Bu sene tüm katılımcılar özellikle ulusal ve uluslaraarsı ziyaretçilerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Gelecek yıldan itibaren "Domotex Turkey" olarak katılımcı bazında da uluslararası ve daha geniş katılımlı bir fuar düzenleyeceğiz.'' diyerek açıkladı.

FUARA KATILAN FİRMALAR MEMNUN!

Merinos / Yönetim Kurulu Üyesi / Mahmut Erdemoğlu; "Fuar gerçekten çok iyi. %70 iç piyasadan, %30 dış piyasadan ziyaretçi mevcut. Domotex uluslararası bir fuar olduğundan biraz daha fazla yurtdışı katılımına eğilinmesi gerekliliğini görüyorum. Bu fuarın katma değerini arttırmak istiyorsak, tüm zemin kaplamalarına yer vermemiz gerekmektedir. Gaziantep'e el halısını, parke ve laminat yer kaplamalarını, pvc ve vinil imalatçıları yanı sıradiüer halı ve zemin kaplamaları üretimi yapan ülkelere de yer vermemiz gerekmektedir.

Saray Halı / Genel Müdür / Ayberk Menevşe; "Yurtiçi, yurtdışı tüm bayilerimizi davet ettik. Hepsi memnuniyetle geldiler. Zaten Domotex Gaziantep'i duymuşlar. Bu fuarı Domotex ailesinin düzenleyeceğini duyduğumuzda daha profesyonel olacağını düşündük. Daha da gelişeceğine inanmaktayız.

Royal Halı / Yönetim Kurulu Üyesi / Cihan Dağcı; "Bu fuar ulusal ve uluslararası ziyaretçiler açısından iyi bir fuar. Daha iyi olacağını da düşünüyoruz. Bir takım altı yapıların düzeltilmesi daha da iyileştirecektir. Bu fuarı güçlendirmek için tüm zemin kaplamalarına yer vermek gerektiğini düşünmekteyim.

Dunker / Yönetim Kurulu Başkanı / Kenan Durur; "2014 yılında ilk defa düzenlenen Domotex Gaziantep fuarında bulunmamızın firmamıza yararlı olduğu kanısındayız. Yerli ve yabancı birçok ülkeden ziyaretçi ağırladık. Dunker firması olarak gelecek sene daha başarılı bir fuar geçirmek dileğiyle...

TİM BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ İNOVASYONUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ!

TİM başkanı Mehmet Büyükekşi de inovasyonun önemine değinerek,""Üretim ve ihracatın yanı sıra halıda m2 fiyatlarındaki artış çok önemli. Katma değeri artırmak için formülümüz, "inovasyon-Tasarım-Ar Ge". Bu konuda çalışmalarımız sürüyor...

FUARDA ÜNLÜ MARKALARIN SON ÜRÜNLERİ SERGİLENDİ!

KAŞMİR, GRAFİTİ HALI İLE GENÇLERİN GÖNLÜNÜ ÇALACAK

Fuar'da Kaşmir Halı'nın duvar yazılarını halı desenine dönüştürdüğü yenilikçi ''grafiti'' serisi dikkat çekti. İlk defa bu kadar renkli ve canlı desenlerle çalıştıklarının altını çizen Kaşmir Halı Satış Müdürü Ercüment Doğru bu seri ile 15-25 yaş arasındaki gençlerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Serinin fark yaratan bir diğer özelliği ise ipeksi görünüşü oldu.

ANGORA, MODAYI HALIYA UYARLADI

Angora Halı renkli tasarımları ile dikkat çekti. Angora halı desinatörü Fatih Yörükoğlu ''Halıda algıyı değiştiriyoruz. Halıda günün modasını yansıtıyoruz; bu yüzden ilk defa neon renkleri halı desenlerinde kullandık'' diyerek, el halısına en yakın halıyı ürettiklerine de dikkat çekti.

ATLAS'DAN KENDİ KENDİNİ TEMİZLEYEN HALI

Atlas Halı'nın kendi kendini temizleme ve leke barındırmama özelliğini taşıyan nano halıları büyük ilgi gördü. Atlas halı yetkilileri bu ürünün, AB standartlarına uygun olarak tamamen doğal minerallerden üretildiğini ve evin her alanında güvenle kullanılabildiğini belirttiler. Gıda Bakanlığı'ndan onaylı "Gıda Temas Raporu", ek olarak uluslararası laboratuvarlardan antibakteriyel, antimantar ve antimayt raporları bulunan Atlas Halı'nın nano halılarına dünyanın her köşesinden talep geliyor.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖZEL HALI MÜJDESİ

Atlas Halı, görme engelliler için de özel halı ürettiklerinin müjdesini verdi. Braille alfabesi (Görme engelliler alfabesi) ile hazırlanan özel tasarımlı bu halılar ile görme engellilerin dünyasına da girmeyi başaracak.

DİNARSU HALI'DAN MİLYON RENKLİ HALI

Fuar'da Dinarsu Halı'nın en dikkat çeken halı modeli ''milyon renkli taft halısı'' oldu. Halı, baskı makinesinde olduğu gibi renk ve efektlerde baskı yapılması ve milyon renkten oluşması ile dikkat çekti. Firma yetkilileri görüntünün kalitesine ve renklerin hiç bir zaman solmamasına dikkat çekti. Taft halının metre karesinde 9 milyon piksel renk bulunuyor.

KENDİ DESENİNİ YARAT

Fuar'ın en renkli stantlarından biri de Royal Halı'ydı. Markanın dikkat çeken ebru desenli halısı yetkililer tarafından uygulamalı olarak tanıtıldı. Ziyaretçiler stantta ebru desenleri yaparken hem eğlendiler hem de desenlerini kendi yarattıkları minyatür halıları evlerine götürme fırsatı buldular.

159 firmanın katıldığı ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) başta olmak üzere, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası'nın (GHO) desteklediği fuarda, 22.275 m2 alanda makine halıları ve yan sanayi ürünleri sergilendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hannover Türkiye Merinos Dinarsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title