Haberler

GameStop yöneticisinin istifa etmesi hisse fiyatlarını üç katına çıkardı! Elon Musk da konuya dahil oldu

Güncelleme:

ABD merkezli oyun mağazası GameStop CFO'sunun istifa ettiğini açıklamasının ardından hisse senedi fiyatları birkaç saat içinde üç haneli rakamlara ulaştı. Elon Musk'ın da dahil olduğu konuda yatırım bilgileri almak isteyen kullanıcılar Reddit'e yüklendi ve platform çöktü.

Geçtiğimiz ay ABD merkezli oyun mağazası GameStop'un hisse değerlerinde gözle görülür bir fark oldu. Reddit'teki bir grup kullanıcı ve Elon Musk'ın desteğiyle borsada değeri artan şirket kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. ABD'nin en önemli oyun mağazalarından biri olan GameStop'un hisseleri birkaç dolarken, 500 dolar seviyelerine tırmandı. Bununla birlikte WallStreet'teki bazı finans şirketleri sorun yaşadı.

Dün tekrar geçtiğimiz aya benzer bir olay yaşandı. GameStop hisseleri yaklaşık 40 dolar seviyelerinden işlem görürken bu seviye 170 dolara kadar çıktı.

REDDİT ÇÖKTÜ

Yaşanan büyük yükselişin ardından, yatırımcıların buluştuğu platform olan Reddit'e hücüm edildi. Reddit sistemi bu durumun ardından o kadar yoğunlaştı ki sunucular, bir süre hizmet veremedi ve sistem Çarşamba günü öğleden sonra çevrim dışı oldu. Reddit tarafından ABD saatiyle 13:00'da yapılan açıklamada, kullanıcıların platforma giremediği ve bu sorunun çözülmeye çalışıldığı belirtildi. Saat 14:00'da ise sorunun çözüldüğü belirtildi.

ELON MUSK DA DAHİL OLMUŞTU!

Dünyanın en zengin ve en ünlü isimlerinden birisi olan ünlü otomobil şirketi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Ocak ayında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla GameStop çılgınlığına destek vermişti. Twitter üzerinde 48 milyon takipçisi bulunan Musk, 27 Ocak günü yaptığı paylaşımda "Gamestonk!!" yazarak küçük yatırımcıların yüzünü güldürmüştü. GameStop hisseleri bu paylaşımın ardından 17-18 dolar seviyelerinden, 500 dolar seviyelerine yaklaşarak piyasayı alt üst etmişti.

Elon Musk'ın son dönemde küçük yatırımcılar için yaptığı paylaşımlar "Büyük balık küçük balığı yer" hikayesinin sonunu getireceğe benziyor.

Kaynak: Haberler.com / Gamegar

Amerika Birleşik Devletleri Elon Musk Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title