Haberler

G7 Zirvesi'nde Trump, Kanada Başbakanı ile Görüştü

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkenin liderlerinin bir araya geldiği G7 Zirvesi, Kanada’nın Quebec şehrinde dün başladı.

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkenin liderlerinin bir araya geldiği G7 Zirvesi, Kanada'nın Quebec şehrinde dün başladı. ABD Başkanı Donald Trump, zirve kapsamında Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya geldi.

Zirvenin ilk gününde liderler geleneksel aile fotoğrafı çektirdikten sonra kısa görüşmeler gerçekleştirdi. ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau bir araya geldi. Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile de ayaküstü sohbet etti. Macron ile görüşmesinden sonra Trump, "İlişkimiz çok iyi ama ticaret konusunda bazı problemler yaşadık. ABD, AB ülkelerine devasa ticaret açığı üzerinde çalışıyoruz. Olumlu şeyler olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Macron ise, "Bazen ayrı düşündüğümüz şeyler oluyor ancak ortak endişelere ve değerlere sahip olduğumuzun farkındayız" şeklinde konuştu.

Kanada Başbakanı Trudeau ile ikili görüşmesinde ise Trump şaka yaparak, "Justin tüm tarifeleri, Kanada ve ABD arasındaki tüm ticari engelleri kesmeyi kabul etti. Bu yüzden çok mutluyum" dedi. Trump, "İlişkimiz çok iyi. Gümrük vergilerini düşürmek ve ülkelerimiz için adil bir noktaya getirmek için çalışıyoruz. Çok yol katettik, nasıl devam edeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ele alınan konular arasında ABD'nin ithal çelik ve alüminyum ürünlerine ek gümrük vergisi kararı, Paris İklim Anlaşması ve İran ile yapılan nükleer anlaşmanın da yer aldığı belirtiliyor. - QUEBEC

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Donald Trump Quebec Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title