Haberler

"Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" Projesi -

Türk futbolunun efsane isimleri, "Futbol Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında, Van'da gençlerle halı saha maçı yaptı.

Türk futbolunun efsane isimleri, "Futbol Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında, Van'da gençlerle halı saha maçı yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yaşayan gençlerle buluşmak üzere Van'a gelen eski milli futbolcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir, Gevaş ilçesindeki gençlik kampında gençlerle bir araya geldi.

Burada düzenlenen panelde, yurdun değişik illerinden gelen gençlere, futbola nasıl başladıklarını, başarılı olmalarındaki en büyük etkenleri ve tecrübelerini anlatan milli futbolcular, gençlerin kaynaşması amacıyla yurdun değişik illerinde gençlik kampları ve tesisleri kuran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Futbolcuların geçmişte attıkları gollerin de gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından panel, soru-cevap bölümüyle son buldu.

Panelin ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, eski futbolcuları makamında kabul etti. Vali Doğan ile bir süre sohbet eden eski futbolcular, daha sonra Van'daki protokol üyeleri ve kentteki futbol okullarında eğitim gören gençlerle halı saha maçı yaptı.

Maç öncesinde gazetecilere açıklama yapan Vali Doğan, kentin en renkli günlerinden birini yaşadığını anımsatarak, Türk futbolunun farklı takımlarında yıldız olan futbolcuların bugün gençlerle bir araya gelmesinin anlamlı olduğunu aktardı.

Yıldız futbolcuların amacının gençlere futbolu sevdirmek ve kardeşliği pekiştirmek olduğunu kaydeden Doğan, "Biz de onlara destek vermek amacıyla, birazdan yapılacak maçta alay komutanımızla birlikte sahada yer alacağız. Güzel bir gece olacağını düşünerek bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak ise, 4 yıl önce düşündüğü, bugün hayata geçirdiği proje çerçevesinde futbolun efsane isimleriyle Van'a gelerek gençlerle buluştuğunu anımsattı.

Van'da bulunmalarının amacının doğu ve güneydoğu bölgesindeki gençlerle bütünleşmek ve kaynaşmak olduğunu dile getiren eski milli futbolculardan Hasan Vezir ise, projenin içinde yer almaktan ve kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Alay Komutanı İrfan Kızılaslan, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Vezir'den oluşan yıldızlar karması, gençlerden oluşan takımla maç yaptı.

Renkli görüntülerin yaşandığı ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği maç 8-8 beraberlikle sonuçlanırken, maçın ardından gençlere 400 futbol topu dağıtıldı.

-Eski milli futbolcu Tanju Çolak

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Vezir Nezih Doğan Tanju Çolak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title