Haberler

Fürth Ditib'ten 600 Kişilik Açık Hava İftarı

Taner Tüzün / Fürth, 17 Haziran ( DHA) Fürth 'te Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mevlana camii avlusunda 600 kişilik iftar yemeği verildi.

Taner Tüzün / Fürth, 17 Haziran ( DHA) Fürth 'te Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Mevlana camii avlusunda 600 kişilik iftar yemeği verildi. Açık havada yapılan iftara, Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Bavyera Milletvekili Ari Taşdelen, Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Orta Frankonya Valisi Dr.Thomas Bauer, Fürth Belediyesi Başkan yardımcısı Markus Braun, Belediye Meclis üyeleri Aydın Kaval ile Ayhan Yeşil,Ditib Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Erhan Çınar,Fürth Ditib Başkanı Refet Avcı ile bir çok davetli katıldı

BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ

Fürth DİTİB Din görevlisi Ahmet Bayer'in duaları ile başlayan iftar programında, bir konuşma yapan Aldın Kaval, hayatını kaybeden Helmut Kohl'ü andı. Başkonsolos Yavuz Kül de Alman siyasilere cevap vererek, "Türkiye 15 Temmuz ile büyük bir tehlike atlattı" diyerek, demokrasinin Türkiye'de hakim olduğunu vurguladı

KUL HAKKI ÖNEMLİ

Din Hizmetleri ataşesi Mümin Yener de bu yıl, kul hakkı temasının işlendiğini belirterek, iftarın hayırlara vesile olmasını diledi.

BİRLİKTE YAŞIYORUZ

Fürth Belediye başkan Yardımcısı Markus Braun da, Fürth'Te birlikte güzel bir yaşam olduğunu, cami ile kilisenin aynı yerde karşılıklı durduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Fürth Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title