Haberler

    Fransa'da Araçla Saldırı: 1 Ölü, 5 Ağır Yaralı

    Fransa'nın başkenti Paris'in doğusunda, Seine et Marne banliyösündeki Sept-Sorts kasabasında, bir araç sahibi, BMW marka aracını bir pizza restoranının terasında yemek yemekte olan müşterilerin üzerine sürdü.

    Fransa'nın başkenti Paris'in doğusunda, Seine et Marne banliyösündeki Sept-Sorts kasabasında, bir araç sahibi, BMW marka aracını bir pizza restoranının terasında yemek yemekte olan müşterilerin üzerine sürdü. Olayda 12 yaşında bir kız çocuğu yaşamını yitirdi, 5'i ağır 13 kişi de yaralandı. Olayın hemen ardından yakalanan 1985 doğumlu zanlı, intihar etmek amacıyla aracını pizza dükkanına sürdüğünü açıkladı.

    BREAKING – FRANCE: Muslim terrorist rams his car into a pizzeria in Sept Sorts. At least 8 injured. Details to follow. pic.twitter.com/UuTA4EJMBu— Behind The News (@Behind__News) August 14, 2017

    Sept-Sorts kasabasındaki pizza restoranının terasına, akşam saat 20.30 civarında aracını süren saldırgan, restoranın yarısına kadar aracıyla girerek müşteri ve çalışanları ezip geçti.

    Jandarma tarafından hızla yakalanan ve 1985 doğumlu olduğu tespit edilen saldırgan, ilk ifadesinde intihar etmek için bu eylemi gerçekleştirdiğini dile getirdi. Polis yetkilileri, saldırganın psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve geçtiğimiz hafta da intihar etmeyi denediğini kaydetti.

    Courage à toute les familles des victimes Énorme soutient à la famille de la petite fille de 13 ans #SeptSorts pic.twitter.com/FE08pssvZr— G?????©#TPMP (@TweetMen2) August 14, 2017

    Soruşturmayı üstlenen jandarma yetkilileri, saldırının terör amaçlı olmadığını, psikolojik sorunları olan zanlının geçen hafta da intihara kalkıştığını dile getirdi.

    Soruşturmayı üstlenen Meaux Savcı Yardımcısı Eric de Valroger, "terör saldırısının ihtimalinin tümüyle dışlandığını" belirterek, 32 yaşındaki saldırganın poliste kaydı olmadığını belirtti.

    Savcılık, saldırgan aleyhinde "Kasten adam öldürmek ve uyuşturucuyla araç kullanmak" iddialarından soruşturma başlattıklarını açıkladı.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 15 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Fransa Marne Paris Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title