Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un koronavirüsü Avrupa Konseyi'nde kaptığı ortaya çıktı

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un koronavirüs testi pozitif çıktı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Macron'un Kovid-19'u Avrupa Konseyi'nde kaptığı belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Kovid-19 testi pozitif çıktı. Elysee Sarayı'ndan yapılan basın açıklamasında, ilk belirtilerin ortaya çıkmasıyla Cumhurbaşkanı'na RTPCR testi yapıldığını, söz konusu testin de pozitif çıktığı ifade edildi.

Açıklamada, "Herkes için geçerli olan sağlık yönetmeliği gereği, Cumhurbaşkanı 7 gün kendini izole edecek. Çalışmalarını ve faaliyetlerini uzaktan sürdürecek" ifadeleri yer aldı.

TESTİ NEGATİF ÇIKAN BAŞBAKAN CASTEX DE KENDİNİ 7 GÜN İZOLE EDECEK

Öte yandan Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı ile doğrudan görüşmesi nedeni ile Başbakan Jean Castex'in de kendini izole edeceği duyuruldu. Başbakan bu sebeple Senato'daki yeni aşı stratejisi hakkındaki sunumunu da iptal etti. Castex de RTPCR testinden geçirilirken sonucun negatif çıktığı duyuruldu.

FIRST LADY'DE ŞİMDİLİK SEMPTOM GÖRÜLMEDİ

Salgının başından beri birçok defa Kovid-19 testi yaptıran Emmanuel Macron şu ana kadar pozitif çıkmamıştı. First Lady Brigitte Macron'un sağlık durumunun iyi olduğunu, Kovid-19 ile bağlantılı herhangi bir semptoma şu ana kadar rastlanmadığını, bununla birlikte test yaptırıp tedbiren 1 hafta kendisini izole edeceği açıklandı.

Brigitte Macron'un ekim ayında salgına yakalanan kişilerle bağlantıda bulunduğu belirtilmiş fakat yaptırdığı Kovid-19 testi negatif çıkmıştı.

MACRON SON DÖNEMDE KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?

Macron, geçen hafta perşembe ve cuma günleri AB liderler zirvesindeydi. Orada AB üyesi ülkelerin liderleri ve AB'nin üst düzey temsilcileriyle aynı mekanda bulunmuştu.

Macron, dün Bakanlar Kurulu ile görüşmüş, Portekiz Başbakanı Antonio Costa ile öğle yemeği yemişti. Önceki gün ise Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ile buluştuktan sonra Uluslararası Kızıl Haç Komitesi Başkanı Peter Maurer ile bir araya gelmiş, sonrasında Parlamento'da grubu olan partilerin grup başkanları ve Parlamento Başkanı Richard Ferrand ile öğlen yemeği yemiş, son olarak da Başbakan Jean Castex ile buluşmuştu.

14 Aralık'ta OECD'nin 60. yılı dolayısıyla yapılan törene katılan Macron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria ile öğle yemeği yemişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Fransa Haberler

500

Yorumlar (23)

cimbomlu:

Günün en güzel haberi.

22
1
yanıtYanıtla
Namyelüs:

Kesin Paşinyan''dan kapmıştır.

16
0
yanıtYanıtla
Dayı:

Umarım öldüğünü de görürüz bir kaç güne

14
0
yanıtYanıtla
alim:

kendi ülken le uğraş başkaların ülkeleriyle uğraşma. ilahi mukadderat senin vücudunu dünya üzerinden siler. inşallah. dilerim

13
0
yanıtYanıtla
mardinli:

ne oldu paşinyan pardon macron :)))))))

12
0
yanıtYanıtla
ANGARALI:

Bu olayda ilahi adalet birkaçı eksilse bari

11
0
yanıtYanıtla
Murat:

Geberin

9
0
yanıtYanıtla
ALPERNE:

NE ÖLSÜN NE KALSIN HAYATININ KALANINI NEFESSIZ GECIRIR INSAALLAH

7
0
yanıtYanıtla
EMEKLI GAZETECI:

DAHA BETER OLSUN. . . RUM / ERMENI BORAZANI. . . . Meraktayim SOYUNDA SULALESINDE OSMANLI / TÜRK HIŞMINA UĞRAYANLARMI VAR ? YOKSA Herkeste OLDUĞU Gibi TÜRK DÜŞMANLIĞI MODAMI ?

5
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Küçük virüs koca virüse bulaşmış

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title