Haberler

Kenan Sofuoğlu'nun da Katıldığı Formulaz Yarışları Nefes Kesti

Güncelleme:

Rize'nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde bu yıl. 8.'si düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları büyük ilgi çekti. Düzenlenen yarışmaya ünlü motorcu Kenan Sofuoğlu da katıldı.

Rize'nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde bu yıl. 8.'si düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları büyük ilgi çekti.

Son 8 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Tunca Formulaz Tahta Araba Yarışları bu yılda Rize'nin Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde gerçekleştirildi. Çeşitli kategorilerde 18 yaşın üzerindeki yaklaşık 90 yarışmacının katıldığı yarışlarda 170x70 büyüklüğündeki tahta arabalarla 1.6 km uzunluğundaki parkurda kıyasıya yarışıldı.

KENAN SOFUOĞLU DA KATILDI

Yarışmalara bu yıl milli motosiklet sürücüsü ve Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da katıldı. Sofuoğlu sembolik bir yarış da yaptı. Sofuoğlu, Formulaz yarışlarında yer aldığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek tahta araba yarışlarının en az motosiklet yarışları kadar heyecanlı olduğunu belirtti.

KIL ÇORAP VE LASTİK AYAKKABI GİYDİLER

Türkiye'nin bir çok ilinden yarışmacıların ve izleyicilerin katıldığı yarışlarda, yarışmacılar yöreye has kıl çorabı ve kara lastik giydiler. Bunun dışında yarışmacılar araçlar saatte ortalama 70 kilometre hıza ulaştıkları için güvenlik gerekçesi ile kask, kolluk ve dizlik de taktı.

"SOLLAMA YAPMAK, UÇURUMA DÜŞMEK YASAKTIR"

Yarışmalarda virajları alamayan bazı sürücüler küçük kazalar yaşadı. Yarış parkurundaki; "Başlama noktası 150 metre geride, sollama yasaktır, uçuruma düşmek yasaktır" gibi uyarı levhaları da dikkat çekti.

Son birkaç yıldır yarışlara katılıp geçirdiği kazalardan dolayı bir türlü parkuru tamamlayamayan bir sürücü ise sonuncu olmasına rağmen bu yıl parkuru tamamlandığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Yarışları çok sayıda kişi izledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenan Sofuoğlu Ardeşen Tunca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title