Haberler

FMV Işık Okulları'ndan Spectrum of Education Konferansı

FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü, 5 Mayıs Cumartesi Spectrum of Education Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek konferansın konusu 'Küresel vatandaşlık yolunda; ne eksik, ne fazla?' olarak belirlendi.

Türk Kültür Vakfı (TKV) ve FMV Işık Okulları arasında 2010 senesinden beri devam eden iş birliği ile düzenlenen, bugüne dek yurt içi ve yurt dışından alanında deneyimli birçok akademisyen ve eğitimcinin konuşmacı olarak katıldığı Spectrum of Education Konferansı, bu yıl FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde "Küresel vatandaşlık yolunda ne eksik, ne fazla?" teması ile gerçekleşecek.

Spectrum of Education Konferansı'nda ilk olarak 'Eğitim. Yaşam için.' başlığıyla Batuhan Aydagül konuşmacı olacak. Eğitim Reformu Girişimi'nin (ERG) Direktörü olan Aydagül, eğitim alanındaki deneyimini katılımcılarla paylaşacak. Etkinlikteki ikinci konuşmacı İngiltere, Orta Doğu, ABD, Avustralya ve Türkiye'de eğitimci olarak çalışan Tony Gurr olacak. Gurr, 'Dünya Vatandaşlığından Dünya Dijital Vatandaşlığına: 10 yılda ne kadar da çok şey değişti!' başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek, ardından Türkiye'de alanında hızla büyüyen yenilikçi eğitim şirketi Globed'in kurucusu Esat Uğurlu bir konuşma yapacak. Uğurlu'nun konuşma başlığı 'Yurt Dışında Yaşayan Bir Türk'ün Bakış Açısından Dünya Vatandaşlığı' olacak. Etkinlik kapsamında AFS kültürlerarası programlarında görev yapan Lucas Welter 'Kültürlerarası Öğrenme ve Küresel Yetkinlikler' başlıklı bir konuşma yaparken, FMV Işık Üniversitesi'nde İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Örsan Öymen 'Felsefe ve Eğitim' konusunda bir konuşma gerçekleştirecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nişantaşı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title