Haberler

Gözaltına Alınan HDP'li Vekil Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

Hakkında zorla getirilme kararı olan HDP Milletvekili Nadir Yıldırım, Diyarbakır Adliyesi'nde İdris Baluken'in davasını izlediği sırada gözaltına alındı, daha sonra ise serbest bırakıldı.

Hakkında zorla getirilme kararı olan HDP Milletvekili Nadir Yıldırım'ın, Diyarbakır Adliyesi'nde İdris Baluken'in davasını izlediği sırada gözaltına alındığı öğrenildi. Yıldırım, ifade verme işleminin ardından serbest bırakıldı.

POLİSLER DURUŞMA SALONUNA GELDİ

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasında, hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, bugün 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tutuklu HDP Milletvekili İdris Baluken'in duruşmasını diğer milletvekilleri ile izlerken, duruşma salonuna gelen polisler tarafından dışarı davet edildi.

SERBEST BIRAKILDI

Duruşma salonundan çıkan HDP'li Yıldırım'a polisler 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendisi hakkında verdiği yakalama kararını tebliğ ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan Milletvekili Yıldırım, ifade vermesi için 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi. Yıldırım daha sonra ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

HDP SÖZCÜSÜ AYHAN BİLGEN DE GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Geçtiğimiz gün HDP sözcüsü Ayhan Bilgen de Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Bilgen, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Baluken Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title