Haberler

Fırat'lı Öğrenciler Doğaya Kuş Yuvaları Astılar

Balıkesir Özel Fırat İlkokulu ve Ortaokulunda "Sıcak Bir Kuş Yuvam" sloganıyla düzenlenen proje kapsamında, öğrenciler boyadıkları 60 adet kuş yuvalarını merkez Karesi ilçesindeki parklarda bulunan ağaçlara astılar.

Kuş evlerinin asılması sırasında okulun Müdür Yardımcısı İsmail İnan, Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkut ve dernek üyeleri ile Görsel Sanatlar Öğretmeni İbrahim Doğan, Fen Bilimleri Öğretmeni Ramazan Utkun ve kuş yuvası sahibi öğrenciler hazır bulundu.

Proje hakkında bilgi veren İsmail İnan, "Merhamet ve Sevgi gibi yüce duyguları sembolize  eden kuş yuvalarını, toplumsal sorunlara duyarlı, çevresindeki olayları gözlemleyebilen ve bu olaylara çözüm yolları arayabilen bireyler yetiştirme gayretiyle 1.sınıftan 7.sınıfa kadar olan öğrenciler arasında hayata geçirdik." şeklinde konuştu. Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği ve Görsel Sanatlar zümresi işbirliği içerisinde Sosyal Sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen projeye destek veren öğrenci ve ailelere teşekkür ettiğini ifade etti.

Öğrenciler yaptıkları kuş yuvalarını doğaya yerleştirirken, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Karesi ilçesi Ege mahallesinde bulunan parklardaki ağaçlara belediye çalışanları tarafından asılan birbirinden renkli ve güzel kuş yuvaları halk tarafından da ilgiyle karşılandı.

Kuş evleri, kuşlara dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korumak ve yapılarının da diğer kuşların verebileceği zararlardan korumak olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Makbule Oğuzkut, öğrencilerin çalışmasının örnek bir proje olduğunu belirtti. "Hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın yanı sıra içinde bulunan canlıları da korumalıyız. Hayvanları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Fırat'ın bu gibi çalışmalarını takip ediyor ve birlikte çalışmalara devam ediyoruz. Tüm öğrencilere bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Oğuzkut, bundan sonra da kedilerle ilgili bir proje yapmak için anlaştıklarını belirtti ve öğrencileri kutladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Doğan Balıkesir Yuvam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title