Haberler

Firari Akın İpek'in Tanığı Fetö'ye Parayla Rapor Yazmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) "çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili davanın duruşması üçüncü gününde, İpek'in tanık olarak mahkemeye çıkardığı profesörün, örgüt için Türkiye hakkında parayla masa başında rapor yazdığı...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) "çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili davanın duruşması üçüncü gününde, İpek'in tanık olarak mahkemeye çıkardığı profesörün, örgüt için Türkiye hakkında parayla masa başında rapor yazdığı ortaya çıktı.

Firari İpek'in Londra'daki Westminster İlk Derece Mahkemesinde görülen Türkiye'ye iadesiyle ilgili davanın bugünkü duruşmasına, savunmanın dün mahkemeye getirdiği İngiliz profesör Jeffrey Jowell'in dinlenilmesine devam edildi.

Savcının, Jowell'e "Fetullah Gülen'in başında olduğu bir vakıf için para karşılığında çalıştığınız doğru mu?" diye sorması üzerine, İngiliz profesör, vakfın avukatlarının kendisinde talepte bulunması üzerine onları müşteri olarak kabul edip rapor yazdığını doğruladı.

Savcının soruları üzerine Jowell, raporunda görüşlerine yer verdiği 4 tanıkla hiç görüşmediğini ve raporu Türkiye'ye gitmeden masa başında hazırladığını kabul etti.

Jowell, duruşmanın ardından AA muhabirinin FETÖ'den rapor yazmak için para alıp almadığı şeklindeki sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Jowell'in yanı sıra İngiliz Muhafazakar Parti milletvekili Edward Garnier'in de imzasını taşıyan rapor, 2016 yılında The Times tarafından gündeme getirilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ağır ifadelerin yer aldığı rapor karşılığında Garnier'in 115 bin sterlin ücret aldığı ortaya çıkmıştı. Jowell'in aldığı ücret ise belirlenememişti.

Rapor FETÖ'ye bağlı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın siparişi üzerine kaleme alınmıştı.

FETÖ'nün basın ayağı duruşmada

Bugünkü duruşmaya FETÖ'nün basın yapılanması içinde yer alan firari isimlerden Tarık Toros, Erhan Başyurt ve Turan Görüryılmaz'ın da aralarında olduğu bazı FETÖ üyeleri de katıldı.

Duruşmada İpek'in yanı sıra iadeleri istenen FETÖ'nün Irak imamı Talip Büyük ile eski Bank Asya yönetim kurulu başkanı Ali Çelik de hazır bulundu.

Duruşmaya yarın sabah yerel saatle 10.00'da devam edilmek üzere ara verildi.

Yarınki duruşmada firari İpek'in avukatlarının mahkemeye sunacağı gizli tanığın dinlenilmesi bekleniyor.

Hakim dünkü duruşmada gündeme getirilen gizli tanık talebini kabul etmişti. Tanığın, FETÖ'nün yargı veya emniyet yapılanması içinde yer alan bir başka firari olabileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Koza Holding Hamdi Akın Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title