Haberler

Finikeli Narenciye Üreticileri, Tarım Sigortası Süresinin Uzatılmasını İstedi

Finike'deki narenciye üreticileri, Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan'ı ziyaret ederek, tarım sigortası süresinin uzatılması konusunda destek istedi.

Finike Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Aslan, Ziraat Odası Başkan Vekili Kaan Osman Sarıoğlu ve narenciye üreticileri, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan'ı makamında ziyaret etti.

Üreticiler ziyarette Tarım Sigortaları Havuzu'nda (TARSİM) ürünlerin sigortalanma süresinin uzatılması gerektiğini belirterek, Kaymakam Görgülüarslan'dan destek istedi.

Üreticilerin taleplerini dinleyen Görgülüarslan, TARSİM Genel Müdürlüğü'nü telefonla arayan, üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Portakal üreticilerinin süre konusundaki sıkıntıları nedeniyle sigorta yaptırmak istemediklerini anlatan Görgülüarslan, hasat dönemine ilişkin alan taraması yapılması talebinde bulundu. Görgülüarslan, telefon görüşmesinin ardından, sorunun giderilmesi için gerekli çabayı göstereceklerini kaydetti.

Ziyarette portakal üreticisi Mehmet Salih Subaşı da Washington cinsi portakalda henüz hasat bitmeden sigorta süresinin dolduğunu, bunun da üreticiler açısından sorun yarattığını vurguladı.

Subaşı, şunları söyledi:

"Portakalın yüzde 70'i hala dalında bekliyor. Ancak ürünümüz 28 Ocak tarihine kadar sigorta kapsamında. 4 gün sonra ürünlerimiz Allah'a emanet. Bu tarihten sonra doğal afet yaşanması halinde üreticilerin zararı büyük olur. Valencia türü yazlık portakalda böyle bir sorunumuz yok. Yazlık portakalın süresi 24 Nisan'da sona eriyor. Washington portakal türünde de sürenin en azından 15 Mart'a kadar uzatılmasını istiyoruz."

Finike Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Remzi Aslan da, Finike'de tarım sigortası kapsamındaki üretici sayısının 839 olduğunu, doğal afetler sonrası 415 kişinin tarım sigortasından yararlandığını söyledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Gökhan Görgülüarslan Kaan Osman Sarıoğlu Remzi Aslan Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title