Haberler

"Fındık Fiyatı Verdiğimiz Fiyatın Daha Üzerinde Olacak"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Ben, Mazota 1 YTL Diyebilecek Rahatlıkta Değilim. Birileri Fındık İçin 8 YTL Diyor. Bekara Karı Boşamak Kolay, Ama Ben Bekar Değilim, Evliyim' Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben, mazota 1 YTL diyebilecek rahatlıkta değilim. Birileri fındık için 8 YTL diyor. Bekara karı boşamak kolay, ama ben bekar değilim, evliyim'' dedi.

Erdoğan, Liman Alanında partisince düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, Giresun'a yönelik fındık dahil tarımsal desteklerden söz etti. Başbakan Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2006 yılında alınan fındık ve bunu karşı yapılan ödemelerde, herhangi bir aksamaya fırsat vermeden ilan ettikleri gibi tüm ödemeleri gerçekleştirdiğini ifade etti.

FİSKOBİRLİK'in sorunlarının çözümüne yönelik, 2005 yılı mahsulü rehin edilerek TMO tarafından destek verildiğini belirten Erdoğan, 2006 yılı mahsulü ve bu yıl yapılacak alımlarla ilgili olarak da TMO'nun çeşitli yerlerde 150 bin tonluk depolar yaptırdığını söyledi. Erdoğan, ''Vatandaşımızın mahsulünü elinde bırakmak gibi bir şeyimiz asla olmayacaktır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum. FİSKOBİRLİK'e yönelik gerek 2006, gerekse 2007 yılıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Kendilerine, borçlarına yönelik kredi temini konusunda da TMO gerekli yardım ve desteği verecektir. Bununla ilgili talimat da kendilerine verilmiştir'' diye konuştu.

Erdoğan, alandakilere, ''Şimdi siz benden belki burada fiyat açıklamamı bekliyorsunuz'' diye seslenmesinin ardından, vatandaşların ''Evet'' şeklindeki yanıtı üzerine, şunları söyledi:

''Ama ben şunu çok açık ve net söyleyeyim. Ben, mazota 1 YTL diyebilecek rahatlıkta değilim. Birileri fındık için 8 YTL diyor. Bekara karı boşamak kolay, ama ben bekar değilim, evliyim. Ben, 70 milyon vatan evladının sorumluluğunu üzerimde taşıyorum. Onun için de şu anda gerek FİSKOBİRLİK, gerek TMO, bakanlık görüşmelerini yapıyor.

Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta sonuna kadar belki diğer haftanın başında, Bakanlar Kurulu toplantılarımızı yapacağız ve orada bu müzakereyi yapıp, şu andaki mevcut verdiğimiz fiyatın biraz daha üzerinde bir fiyat uygulamasıyla, inşallah bizler de çalışmamızı başlatacağız. Biz, müstahsilimizi mağdur etmeyiz, bundan endişeniz olmasın. Onun için de sizleri köşeye sıkıştırmaya çalışanlara da aldanmayın. TMO, mahsulünüzü alıp, ondan sonra da paranızın yarısını bir haftada diğer yarısını da 15 günde nasıl ödediyse, şimdi de buna benzer bir uygulamayla ödemelerini yapacaktır. Bundan da rahat olun.''

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde, ''birlik siyaseti'' uyguladıklarını, 81 ilin hepsini bir tuttuklarını kaydetti. Erdoğan, alandakilere, ''tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet'' sözlerini tekrarlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title