Haberler

Fındık Destek Ödemelerinde Rekor

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Alan Bazlı Fındık Destek ödemeleri kapsamında Ordu’da 280 milyon lira ödeme yapılacağını açıkladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Alan Bazlı Fındık Destek ödemeleri kapsamında Ordu'da 280 milyon lira ödeme yapılacağını açıkladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal esnafla bir araya geldi. Ünal burada yaptığı konuşmasında, fındıkta gelir desteği ödemelerinin Mart ayı sonuna kadar yapılacağını duyurdu. Ünal, "Bu konuda herkes müsterih olsun, yaklaşık 280 milyon para, vatandaşlarımıza, fındık üreticilerin hesaplarına aktarılacak.280 milyon değince bu Ordu'nun da rekorudur. Daha önce 240, 250 ödendi, ama 280 rekor rakamdır. Çünkü 2014 yılı için dönüm başı 170 lira ön görmüştük, hesap ettiğimizde zannediyorum 117 bin çiftçimiz bundan istifade edecek ve bu parayı alacak" dedi.

"BİR HAVAALANI PARASI ORDU'YA YATIRILIYOR"

Milletvekili Ünal,yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bu paranın ehemmiyetini şuradan bilsin herkes, havaalanı yaklaşık 300 milyona mal oluyor. Bu parayı hibe olarak, karşılıksız olarak, üreticimize bir teşvik olarak veriyoruz. Türkiye genelinde 850 milyon lira planlandı. Bununda 280 milyonu, yani üçte birinden daha fazlası Ordu'ya gelecek. Ordu bu konuda her zaman olduğu gibi başı çekti, en büyük desteği alıyor, en büyük ödeneği alıyor dolayısıyla Ordu'daki üreticilerimiz başta olmak üzere, esnaflarımız, memurlarımız, herkes buradan istifade edecek. Geçen yıl Mart ayında yaşanan afetten dolayı fındığın fiyatı yükseldi ama vatandaşın elinde fındığı kalmadı fakat bu parayla nefes alacak, can bulacak, can suyu olacak ilimizde bundan istifade edecek. Zaten ben esnaf çocuğu olduğum için iyi biliyorum. En durgun aylar bu yılın ilk aylarıdır. Esnaf bu en durgun aylarda bir hareket kazanmış olacaktır. Bu aylar bayramların dışarısında kaldığı için, bu hareketi inşallah bütün esnaflarımız hissedecek."

"LİSANSLI DEPOCULUK ZAMAN ALACAK"

Ünal, şöyle devam etti: "Üreticimiz bu aylarda yine mazot ve gübre desteği aldı. Aslında buda konuşulması lazım, bu da ciddi bir rakamdır. Bu rakamı şuan Ordu ilindeki üreticilerimizin hesaplarına aktardık. Şimdi vatandaşlarımız bu parayla gübresini alabiliyor,ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Buda bölgemize hibe destek olarak ödenen önemli bir destektir. Ben üreticimize hayırlı olsun diyorum.Fındık konusu bizim en önemli konuların başında geldi. İl başkanlığı dönemim dahil olmak üzere biz fındık konusunu sürekli gündeme getirdik. Hatta en son Karadeniz toplantısı yapıldı, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'lu eşliğinde düzenlenen toplantıda söz alıp fındıkla ilgili kamuoyunun, hemşerilerimizin beklentisini orada söyleme fırsatı bulduk. Daha sonra bildiğiniz üzere desteklemenin devam edeceğini orada müjdeledi. Çünkü lisanslı depoculuğu tam oturtamadık. Bu biraz zaman alacağına benziyor, ama bu konuda bir takım çalışmalar var. bunun oturması için bir mücadele bir taraftan ürütürken, yine üreticimizin mağduriyet yaşamaması açısından bu çalışmaları yürüteceğiz. Bu destekleme ödemeleri bundan sonra da devam edecek."

"SİGORTA FINDIKTA ÖNEMLİ"

TARSİM'ede değinen Milletvekili Ünal, sigortalamada bu yıl rekor başvuru olduğunu belirterek şu görüşlere yer verdi: "Demekki vatandaşımız bu afetten sonra sigortanın önemini çok daha iyi anladı. Eğer fındık olmazsa bunun telafi etmenin yolu artık sigorta yaptırmaktır. TARSİM'inde zaten yüzde 50 primini devletimiz karşılıyor. Bu birçok ülkede uygulanmayan çok ileri bir sistemdir. Biz gelişmiş ülkelerin bu konuda önde olduğumuzu söyleyebiliriz. Onun için üreticimiz bu bilince de sahip oldu. Bu yaşadığımız afeti temelli etmeyiz, tekrar başımıza gelmesin. Ancak buradan çıkaracağımız dersleri gördük. Üreticimiz çok daha bilinçli artık. İnşallah felaket yaşamayız ancak olduğu takdirde bu TARSİM sigortasıyla beraber telafi etme imkanı bulacaktır." - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fatih Han Ünal Şirin Ünal Ak Parti Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

meeehhmobilWeb@haberler.com:

Ama caliyorlarda

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title