Haberler

    Fidel'in Yol Arkadaşı Hatıralarını Anlattı

    Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından eski arkadaşlarından Antonio del Conde, devrim günlerine dair hatıratını paylaştı.

    Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından eski arkadaşlarından Antonio del Conde, devrim günlerine dair hatıratını paylaştı.

    Dost lakaplı Meksikalı silah tüccarı olan del Conde, 60 yıl önce Granma isimli bir yat satın almış, Fidel Castro ve yol arkadaşına vermiş.

    Devrimciler de bu yatla 26 Kasım 1956'da Meksika'nın Tuxpan kentindeki limandan hareketle dönemin Küba yönetimine karşı silahlı mücadele başlatmak için yolculuğa çıkmış.

    Aslında del Conde de yolculuğa katılmak istemiş ancak Castro, "Sen bize burada lazım olacaksın" diye izin vermemiş.

    Castro'nun ölüm haberini aldığında kahrolduğunu söyleyen Antonio del Conde, "Tuxpan'a geldiğimde bir arkadaş ve yoldaş bana Fidel'in öldüğünü söyledi. Konuşamadım. O tıpkı dünya genelinde farklı ülkelerde birçok insanın hayatını değiştirdiği gibi benim de hayatımı değiştirdi. Sadece Amerika'da değil. Kendisini 1955'te silah satış ofisimde tanıdım. Benden silah almak için mağazama gelmişti. Benim teknemde sefer hazırlıklarını yaptık. Daha dün, Granma isimli yatın yolculuğunun 60'ıncı yıl dönümünü kutlamıştık" ifadelerini kullandı.

    18 metre uzunluğunda ve 12 kişi için tasarlanmış olan tekneye Castro kardeşler ve Che Guevara'nın da aralarında bulunduğu 82 devrim savaşçısı binmişti.

    Tekneye ayrıca silah ve yakıt da depolanmıştı.

    Fidel Alejandro Castro Ruz, Granma ile devrim yolculuğuna çıkışlarının 60'ıncı yıl dönümünde hayatını kaybetti.

    Granma isimli yat ise halen Havana'daki Devrim Müzesi'nde sergileniyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 27 november 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Fidel Castro Granma Küba Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title