Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanan kalabalık, Türk bayrakları ile yürüyerek İsmetpaşa Caddesi üzerinden kent meydanına ulaştı.Burada düzenlenen etkinlikte FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin ve şehitler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Mehmet Bilir, imamı hatipler Mehmet Çuhadar ve İbrahim Karasakal Mevlid-i Şerif okudu.

Kürsüye çıkan şehit polis Çetin'in babası Hüseyin Çetin kalabalığa seslenerek oğlunun demokrasi uğruna vatan için şehit düştüğünü söyledi.

Baba Çetin "Vatan sağolsun, bir Mehmet gider bin Mehmet gelir, hiç üzülmüyorum, hemipizden Allah razı olsun, oğlum vatan için şehit oldu" dedi.

Uşak Valisi Ahmet Okur ise devletin milletin geleceğine kast eden hainlere karşı mücadelenin kararlıkla sürdüğünü belirtirken, "Dokuz gündür alanlardan ayrılmayarak demokrasi mücadelesine destek veren siz hemşehrilerimizi kutluyorum" dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise birlik beraberlik mesajı vererek alanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile pankartlar taşıyan grup mehteran takımı eşliğinde "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Geceye şehit polis Çelik'in eşi Sevgi Çetin, kızı Sümeyya Çetin, oğlu Yusuf Emir Çetin, annesi Nazife Çetin ile AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç, Uşak Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri katıldı.

Alanda bulunan vatandaşlara belediye tarafından kumanya dağıtılırken, sabaha kadar çorba ikramında bulunulacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Çuhadar Hüseyin Çetin Mehmet Bilir Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
title