Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi esnasında yaralandıktan sonra şehit olan Başkomiser Bülent Yurtseven'in memleketi, Iğdır'ın Bayraktutan köyünde taziye evi kuruldu.

FETÖ'nün darbe girişimi esnasında yaralandıktan sonra şehit olan Başkomiser Bülent Yurtseven'in memleketi, Iğdır'ın Bayraktutan köyünde taziye evi kuruldu.

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında savaş uçakları ile bombalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı binasında ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şehit düşen 48 yaşındaki Başkomiser Bülent Yurtseven'in doğduğu köy Bayraktutan köyde büyük yas var.

Köyün sokakları ve evler bayraklarla ve şehit Yurtseven'in fotoğraflarıyla donatılırken, Yurtseven'in yakınları tarafından kurulan taziye evinde, şehidin akrabaları taziyeleri kabul etti.

Yurtseven için kurulan taziye evini, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve Iğdır 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

Burada konuşan Köy Muhtarı Gündüz Yıldırım, şehit Yurtseven'in hem gazi hem de şehit olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Şehidimiz 1968 yılında bu köyde doğdu ancak babasının mesleği gereği nedeniyle buradan Ankara'ya taşındılar. Polisliği çok severdi, özel harekat polisi oldu, o kadar çok seviyordu ki yılarca yaptığı görevin ardından üniversiteyi bitirerek aynı mesleğinde başkomiser oldu. Terörle mücadele etmek için gönüllü olarak 6 ay Şırnak'ta görev yaptı. Terörün hain saldırılarından kurtulan şehidimiz memleketimizin en güvenilir yeri Ankara'da şehit edildi." dedi.

Eşine şehit olacağının söylemiş

Şehit Başkomiser'in Ramazan Bayramı dolayısıyla Ankara'da bulunan bir şehitliği ziyaretleri esnasında eşine şehit olacağını söylediğini anlatan Yıldırım, "Eşine şehitlikte 'Ben şehit olacağım. Beni de silah arkadaşlarımın yanına defnedin. Çocuklarım sana emanet, dik dur asla arkamdan gözyaşı dökme.' demiş. Bülent çok büyük bir şehit oldu, hem gazi oldu hem de şehit oldu. O zalimler, kafirler o bombaları dökerken ayakları yanmıştı, çok ağır yaralanmıştı. Ayaklarını kestiler, fakat yine de dayanamadı şehit oldu. Takdiri ilahi buydu, en büyük mertebe olan şehitliğe ulaştı." diye konuştu.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman da bu hain darbe girişiminde Iğdır'dan 2 şehit verildiğine, iki şehidin de isimlerinin Bülent olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İnşallah ülkemiz de bir daha böyle acı günler yaşamayız. Bugün bu birlik beraberliğimiz sağlanmışsa bunda şehit ve gazilerimizin rolü var. Onların sayesinde bugün rahatız. Ben ülkemizin geleceğinden çok umutluyum. Çünkü bizim bu kadar kahramanlarımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz varsa biz asla bundan sonra kaybetmeyiz. Kazanırız, bizim kazanmamız da hep bu birlik ve beraberlikten doğar."

Iğdır nüfusuna kayıtlı, evli ve 2 çocuk babası Yurtseven'in, 25 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

Yurtseven'in cenazesi, 1 Ağustos Pazartesi günü, Ankara Kocatepe Camisi'nde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, milletvekilleri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve silah arkadaşlarının katılımıyla toprağa verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Turgay Alpman Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title