Haberler

Fetö'cüler Pensilvanya ile Mekke'yi Bir Tutmuşlar

Bolu’da FETÖ’nün üniversite yapılanmasına yönelik davada ifade veren sanık Fatih Özlü, “Örgüt içinde Pensilvanya ile Mekke’yi bir tutan insanlar var” dedi.

Bolu'da FETÖ'nün üniversite yapılanmasına yönelik davada ifade veren sanık Fatih Özlü, "Örgüt içinde Pensilvanya ile Mekke'yi bir tutan insanlar var" dedi.

Bolu'da FETÖ/PDY'nin Abant İzzet Baysal Üniversitesi yapılanmasına yönelik 10'u firari, 30'u tutuklu 77 akademisyenin yargılanmasına devam edildi. Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda devam eden duruşmada, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji bölümünde doktor olan ve soruşturmalar kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Dr. Mehmet Fatih Özlü ifade verdi.

"Prensilvanya'ya gelmeyeceksen Mekke'ye de gitme"

Örgütle 2003 yılında Tıpta Uzmanlık Sınavı'na hazırlandığı dönemde tanıştığını ve 2014 yılına kadar ilişkisinin devam ettiğini, toplantı ve sohbetlerine katıldığını söyleyen Özlü, "Akademik çalışmalarım nedeniyle farklı tarihlerde 3 kez Amerika'ya gittim. Bu gidişlerimin ikincisi olan 2014 yılı Mayıs ayında çalışmalarım bittikten sonra ülkeye dönmeden önce Mehmet Yazıcı'nın yönlendirmesiyle Pensilvanya'ya gittim. Fetullah Gülen'in kalabalık bir gruba hitap ettiği bir toplantıya katıldım. Burada Atatürk ve resmi hükumete karşı ağır ithamlarda bulunulduğunu görünce örgütten tamamen ayrılma kararı aldım. Bolu'ya döndüğümde de Mehmet Yazıcı'ya, 'Ben Müslümanla Müslüman arasındaki kavgada taraf olmak istemiyorum. Bağlarımı tamamen koparmak istiyorum. Bir daha Pensilvanya'ya gitmeyeceğim' dedim. Bunun üzerine Yazıcı bana, sanki Mekke ile Pensilvan'ya aynı öneme sahipmiş gibi, 'O zaman sen hacca da gitme' şeklinde sert bir ifade kullandı" dedi.

Uzun süre örgütün toplantılarına katıldıktan sonra Yazıcı tarafından kendisine görev verildiğini belirten Özlü, "Belirli bir grupla toplantılara uzun süre katıldıktan sonra Mehmet Yazıcı, Köroğlu Devlet Hastanesi'nde bulunan bazı kişilerin isimlerini vererek, onlarla toplantı yapmamı istedi. Sanırım beni bir üst seviyede kullanmak istiyordu" şeklinde konuştu.

Davada mahkeme heyeti sanıkların ifadelerini almayı sürdürüyor. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehmet Yazıcı Mekke Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title