Haberler

Ferhat Göçer, 'Anadolu Aryası' turne provasına başladı

ŞARKICI Ferhat Göçer, Çukurova Senfoni Orkestrası ile 'Anadolu Aryası' projesi kapsamında çıkacakları turne programı öncesi provalara başladı.


ŞARKICI Ferhat Göçer, Çukurova Senfoni Orkestrası ile 'Anadolu Aryası' projesi kapsamında çıkacakları turne programı öncesi provalara başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteklediği projenin provalarını Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapan Ferhat Göçer, ilk olarak Bodrum'da verecekleri konserin hazırlıklarına başladı. Çukurova Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şallıel ile 20 yıllık bir dostlukları olduğunu belirten Göçer, daha önce de buna benzer Türkiye'nin birçok noktasında çeşitli projeler yaptıklarını ve bu proje için ayrı bir heyecan duyduklarını söyledi.
USTALAR DA REPERTUARIN İÇİNDE
Başta Türk Halk Müziği olmak üzere Osmanlı Saray Müziği, Türk Sanat Musikisi ezgileri ile yabancı eserlerin de yer alacağı geniş bir repertuar hazırladıklarını vurgulayan Ferhat Göçer, "Tabi ki olmazsa olmazlar var. Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Mahsuni Şerif bu projenin içinde olacaklar. Aynı zamanda Nessun Dorma, Karuzo gibi eserleri de karşılaştırmalı olacak şekilde seslendireceğiz. Bu durum bana çok heyecan veriyor. Eş zamanlı bir yerli ve yabancı karşılaştırması olacak" dedi.
UNUTULMAZ ANILAR OLACAK
Çukurova Senfoni Orkestrası Şefi Orhan Şallıel, Ferhat Göçer ile bu projeyi 3 yıl önce konuştuklarını ve bu yıla kısmet olduğunu anlattı. Çukurova Senfoni Orkestrası'nın kendi topraklarından çıkmış bir orkestra olduğunu kaydeden Şallıel, "Bu orkestrayla böyle projeleri yapmak çok keyifli oluyor. Ben bunu büyük bir şans olarak addediyorum. Ferhat'la olan beraberliğimiz de 22 yıl önce bir telefonla başlamıştı ve hala devam ediyor. Anadolu Aryaları ile de unutulmaz anılarımıza yenilerini ekleyeceğimize eminim" diye konuştu.
Proje kapsamında 12 Temmuz Cuma günü Bodrum'da Antik Tiyatro'da saat 21.30'da ilk konserle başlayacak turne sırasıyla Çeşme, Antalya ve İstanbul7da devam edecek.

- Adana
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ferhat Göçer Çukurova Bodrum Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title