Haberler

    Fatih'in Torunları Denize Kayık İndirdi

    Rize’nin Çayeli ilçesinde baba ile oğlu 4 yılda yaptıkları 6 metrelik kayığı kızaklarla 100 metre sürükleyerek sahile indirmeyi başardı.

    Rize'nin Çayeli ilçesinde baba ile oğlu 4 yılda yaptıkları 6 metrelik kayığı kızaklarla 100 metre sürükleyerek sahile indirmeyi başardı. Kayığı sahile indirme çalışmalarını ise saniye saniye kayda alarak sosyal medyada paylaştılar.

    İlçenin Büyükcaferpaşa mahallesinde yaşayan Saffet Yalçın ve oğlu Murat Yalçın 4 yıl boyunca evlerinin alt kısmında 6 metrelik kayık yapmak için uğraş verdi. 4 yıllık emeklerinin ardından baba ile oğlu kayıklarını sahile indirmek için uzun süre çare aradı. Sonunda Fatih Sultan Mehmet Han gibi evlerinden sahile çay bahçesine yerleştirdikleri kızak sistemi ile kayığı sahile indirmeyi başardı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan 64 yaşındaki Saffet Yalçın "Ben bu kayığı yaparken nasıl indireceğimizi hiç düşünmedim. Tek düşüncem kayığı bitirmekti. Kayık bittiğinde 'ne yapalım' diye düşünürken Fatih'in gemileri karadan denize indirdiği aklımıza geldi. Biz de biraz kafa yorduktan sonra kızaklar yaptık ve bu kayığı sahildeki kayıkhaneye indirdik" şeklinde konuştu. Oğlu Murat Yalçın ise yaptığı açıklamada "Bu kayığı yapmak uzun zamanımızı aldı, 4 yıl sürdü. Kayığı yaptıktan sonra ailece düşündük ve neler yapabiliriz şeklinde istişare yaparken, ilk olarak aklımıza vinçle indirmek geldi ama bu işin olmayacağını düşündük. Daha sonra dedelerimizin yolunu kullanıp Fatih'in Haliç'ten gemileri yürütmesi geldi. Biz de o şekilde Fatih'in Rizeli torunları olarak karadan kayığımızı sağ salim denize indirdik" diye konuştu.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Türkiye Gazetesi Murat Yalçın Çayeli Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title