Haberler

Eyüp Sultan Türbesi Ziyarete Açıldı

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayı dolayısıyla yeniden ziyarete açıldı.

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayı dolayısıyla yeniden ziyarete açıldı. Türbe Ramazan ayı boyunca ziyaret edilebilecek.

Restorasyon, güçlendirme ve alt yapı çalışmaları süren ancak Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen Eyüp Sultan Türbesi, yeniden ziyarete açıldı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu tarafından dualar eşliğinde açılan türbe, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerin akınına uğradı.

Açılışla birlikte görevlilerin nezaretinde türbeye giren vatandaşlar hem ziyaret etti, hem dualar okudu. Ziyaretten çıkan bir vatandaş, "Henüz bitmemiş, pek bir şey göremedik. Ben Eyüp'te oturuyorum. Şuanda tamirde ama yapılınca güzel olacak inşallah" dedi.

Türbenin manevi ruhaniyetine değinen bir vatandaş, "Ramazan olduğu için duygular çok daha farklı tabi ki. Her şey çok güzel. Biraz tadilat var, orada biraz sıkıntı var. Daha öncede çok geldim. Restorasyon bitmeden nasıl olacağını bilemeyiz tabi. Bir daha gelip göreceğiz inşallah" diye konuştu.

Türbenin açılmasını hasretle beklediklerini ifade eden bir vatandaş, "Eyüp Sultan İstanbul'un manevi büyüğüdür. Eyüp Sultan'ın ramazanda ziyarete açılmasını hasretle ve özlemle bekliyorduk. İçeride tamirat devam ediyor. Bu halde de açılması sevindirici. Bir an önce bitirilip halkın hizmetine açılmasını dört gözle bekliyoruz" dedi.

Malatya'dan gelen bir ziyaretçi ise, "Bütün Müslümanlar için güzel olmuş. İnsanlar gelip burayı göremiyorlardı ama şimdi inşaat halinde de olsa görebilme imkanları oldu. Bir haftadır buradayım. Burayı görmek anlatılamayacak bir duygu ve çok ayrı bir güzelliğe sahip" diye konuştu.

Restorasyon çalışmalarının bitirilmemesine tepki gösteren bir vatandaş ise "Bende buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Burası 3 senedir tamirde. Burada çalışan ve burayı çalıştıranlar Allah rızası için buradaki çalışmaları bitirsinler. 3 sene bin gün yapar. Her gün bir metre yapsalar bin metre kare yapar. 3 senedir biz buranın tamamlanması bekliyoruz" diye konuştu.

Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayı süresince 09.00-12.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Türbede restorasyon çalışmaları devam ettiği için içeride bekleme yapılmayacak. Ziyaretçiler bir kapıdan girip, dua ederek diğer kapıdan çıkacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kavuncu Eyüp Sultan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title