Haberler

Eyüboğlu'nun Eserleri Alev'li Miniklerle

"Ayın Ünlüleri" projesinde bu ay, dünyaca ünlü ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun hayatı ve eserlerini konu olarak aldı.

Özel ALEV Anaokulu; sanatsal değerleri olan, estetik bireyler yetiştirmek ve çocuklara evrensel bakış açısı kazandırmak amacıyla düzenlediği "Ayın Ünlüleri" projesinde bu ay, dünyaca ünlü ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun hayatı ve eserlerini konu olarak aldı. Minik öğrenciler; Eyüboğlu'nun resim ve şiirlerini incelemelerinin ardından, 21-22 Aralık 2011 tarihlerinde, Mavi Kaplumbağa Sanat Atölyesi'ni ziyaret ederek balık baskıları boyadılar.

Özel ALEV Anaokulu, her ay bir müzisyen ve ressamın konu alındığı "Ayın Ünlüleri" adlı projesi kapsamında, bu ay öğrencileriyle dünyaca ünlü ressam ve şairimiz Bedri Rahmi Eyüboğlu'nu tanıdı. Yedi yıldır gerçekleştirilen ve Osman Hamdi Bey'den Klimt'e, Bedri Rahmi Eyüboğlu'ndan Kandinsky'e kadar birçok ressamın işlendiği projede, ressamlara Mozart, Barış Manço, Kerem Görsev, Bocelli, Fuat Saka gibi ünlülerin müzikleri eşlik ediyor.

Minikler, bu ay, 1975 yılında aramızdan ayrılan ve eserleri dünya çapında üne sahip olan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun hayatını, resimlerini ve şiirlerini incelediler. Öğrenciler; bilgi edinmelerinin ardından, torun Rahmi Eyüboğlu ve babası Mehmet Hamdi Eyüboğlu ile dede Bedri Rahmi Eyüpoğlu'na ait Mavi Kaplumbağa Sanat Atölyesi'ni ziyaret ettiler. Atölyede bulunan resim taş/tahta baskı ve mozaikleri inceleyen minikler, Eyüboğlu gibi balık baskılarını boyadılar.

Özel ALEV Anaokulu; öğrencilerinin boyadıkları eserleri, her duvarın bir sanatçıya ayrıldığı yılsonu sergisinde paylaşmaya hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title