Haberler

Evinde kurduğu atölyede müzik aletleri üretiyor

Güncelleme:

BİNGÖL'ün Yayladere ilçesinde evin bir odasını atölyeye çeviren emekli Ali Rıza Gökcan (62), çeşitli müzik aletleri üretimine başladı. Elazığ'ın Baskil ilçesinden getirdiği kayısı ağacı kütüğünden çeşitli müzik aletlerini ürettiğini ifade eden Gökcan, kayısı ağacı kütüğünü hızarla kestikten sonra keman, ney ve bağlama yapmaya başladığını söyledi.

Yaklaşık 40 yıl İstanbul'da torna, tesviye ve kalıp sektöründe işletmecilik yapan Ali Rıza Gökcan, emekli olduktan sonra geldiği memleketi Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki evinin bir odasını atölyeye çevirdi. Gökcan, burada, Baskil ilçesinde getirdiği kayısı ağacı kütüğünü hızarla kestikten sonra keman, ney ve bağlama gibi çeşitli müzik aletlerini üretmeye başladı.

'AĞACA HAYAT VERİYORUM'

Şu an 9 çeşit enstrüman ürettiğini belirten Gökcan, işini severek yaptığını, her sabah saat 05.00 sıralarında çalışmaya başladığını kaydetti. Emekli olduktan sonra memleketinde bir iş yaparak zaman geçirmek istediği için evin bir odasını atölyeye çevirdiğini aktaran Gökcan, şunları söyledi:

"Emekli olduktan sonra kendi memleketimde bir şeyler yapmak istedim. Önce torna makinesi yapıp, müzik aleti olarak meyle başladım. Daha sonra zurna yapmaya bir süre sonra da saz ve kabak kemanı yapmaya başladım. Davul hariç 9 çeşit enstrüman yapıyorum. Kullandığım malzemeleri ve kayısı ağacının birçoğunu Baskil ilçesinden getiriyorum. Kalıp tasarımcısı olduğum için kullandığım tüm makineleri kendim yaptım. Severek yapıyorum bu işi sabah saat 5: 30'da kalkıyorum. Kimseye bu işi öğretemiyorum. Kimsenin müziğe uğraşacak hali yok bu devirde. Bu işi aslında para için değil, sevdiğim için yapıyorum. Ağaca hayat veriyorum. Önce ney ve Zurna ile başladım. Şimdi ise saz yapıyorum."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yayladere Bingöl Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title