Haberler

Evde yapımı yemek tarifleri! Ev yapımı kruvasan tarifi!

Güncelleme:

Sıcak bir çayın yanına lezzetli bir kuruvasan iyi gitmez mi? Ev yapımı kuruvasan tarifi ile bu keyfi istediğiniz zaman yaşayabilirsiniz. İşte ev yapımı kruvasan tarifi!

GEREKLİ MALZEMELER

Malzemeler : 500 gram un, 1/4 bardak şeker, 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1,5 paket instant maya, 250 ml. süt

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

Hamuru için : 200 gram tereyağı

Evde yapımı yemek tarifleri! Ev yapımı kruvasan tarifi!

HAZIRLANIŞI

Tezgah üzerine aldığınız unun ortasını açın veçukurlaştırın. Bu kısıma ılık sütü,mayayı, toz şekeri ve tuzu ekleyip karıştırın. Karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz hamuru bez ile sarıp 30 dakika mayalandırın. Yeterli süre bekledikten sonra tezgahın üstüne streç film serin. Hamuru streç film üzerine alın ve dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın. Sonra streç filmle sarıp donması için derin dondurucuya koyun. İki misli mayalanan hamuru unladığınız mutfak tezgahına alın. Merdane ile açın. Böylece hamur içindeki hava kabarcıkları gidecektir. Büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açtığınız hamurun içine dolapta beklettiğiniz tereyağını koyun. Hamuru ikiye katlayıp tekrar merdane ile hamuru açın. Sonra hamuru dikdörtgen şeklinde katlayıp streçle sarıp buzdolabına kaldırın. 30 dakika bekleyin. Bekleme süresinden sonra tezgahı hafifiçe unlayın ve buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane ile açın. Dikdörtgen şeklinde katlayıp streç filme sarın. Bu işlemden sonra yine streç filme sarın ve hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin. Dolapta beklettiğiniz hamuru tezgaha alın. Katlarını açın ve uzun bir dikdörtgen olacak şekilde tezgaha yayın. Sonra uzunlamasına olacak şekilde ikiye kesin. İki parçayı üst üste koyun ve merdane ile üzerinden geçin. Hamurları üçgen parçalar olacak şekilde kesin bir bıçakla kesin. Üçgen parçaları geniş kısımlarından yuvarlayarak rulo yapın. Aralıklı şekilde tepsiye dizin. Artık kuruvasan hamurlarını hazırladınız.

Kuruvasanları fırına vermeden önce çırpılmış yumurta sarısını sürün. Fırça yardımı ile bu işlemi yapabilirsiniz. Kuruvasanları fırına vermeden önce son bir defa mayalanmaları için oda sıcaklığında bekletin.Sonra 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kuruvasanların üzeri renk alacaktır. Artık kuruvasanlarınız pişti. Afiyet olsun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title