Haberler

Ev yapımı tarifler! Jöleli muhallebi tarifi

Güncelleme:

Evinizde tatlı mı tatlı sevimli mi sevimli bir tarif hazırlamak ister misiniz? Özellikle çocuklarınızın çok seveceği jöleli muhallebi tarifi, tadı ve görüntüsüyle alışkanlık yapacak. İşte,jöleli muhallebi tarifi

Çocuklarınız için özel tarif arıyorsanız onların bayılacağı bir seçeneğe sahipsiniz: Jöleli muhallebi tarifi. Pratik şekilde yapılan tarif ile çocuklarınıza güzel bir sürpriz yapabilirsiniz. Jöleli muhallebi tarifi!

GEREKLİ MALZEMELER

Jöle için:

10-12 adet kırmızı erik

2,5 su bardağı süt

1 çay bardağı toz şeker

1 paket limon aromalı jöle

1 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı buğday nişastası

Ev yapımı tarifler! Jöleli muhallebi tarifi

Muhallebi için:

1 kilo süt

1 su bardağı un

ALTERNATİF MUHALLEBİ TARİFİ

Ferahlatıcı etkisi ve özel aroması ile yaz mevsimine özel bir lezzet olan lavantalı muhallebi, farklı tatlı seçeneği arayışında olanlara özel bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ortama ferahlatması ile tanıdığınız lavantalar bu defa tatlınıza lezzet kazandırıyor. Pratik ve lezzetli bir tarif olan lavantalı muhallebi, özgün tarifi ile misafirlerinizi de çok şaşırtacak.

Ev yapımı tarifler! Jöleli muhallebi tarifi

GEREKLİ MALZEMELER

1 çorba kaşığı lavanta

1 paket krema

1 çorba kaşığı mısır nişastası

2 çorba kaşığı toz şeker

Limon suyu

1 bardak su

1 su bardağı frambuaz ya da böğürtlen

Limon kabuğu

70 gram pirinç unu

1 litre süt

Yarım bardak toz şeker

HAZIRLANIŞI

Temiz ve küçük bir mutfak bezinin içine limon kabuğunu ve lavantayı sarın. Lavanta kesesiyle beraber sütün dörtte birini tencereye alın. İçine toz şekeri ve nişastayı ekleyip hafif hafif karıştırmaya başlayın. Devamlı karıştırmanız topaklanma olmasını engelleyecektir. Karışım iyice dağılınca sütün kalan kısmını da ekleyin. Tencereye kremayı da ekleyip ateşi kısık ayara getirin. Devamlı karıştırarak karışımı koyu kıvama gelene karıştırın.

Sos tavasına suda açtığınız nişasta, böğürtlen ve limon suyunu alın. Tavayı ocağa alın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Muhallebi tam kıvama geldiğinde ocağı kaptın ve lavanta kesesini muhallebinin içinde alın.

Muhallebiyi servis kaselerine alın. Üzerine sosu gezdirip buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title