Haberler

Etso Başkanı Şekerdağ, AK Parti'den Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

İstifa eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, AK Parti Elazığ Milletvekili aday adayı olduğunu ve resmi başvuruyu yaptığını açıkladı.

İstifa eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, AK Parti Elazığ Milletvekili aday adayı olduğunu ve resmi başvuruyu yaptığını açıkladı.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Ali Şekerdağ, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden 10 Şubat tarihi itibariyle istifa ettiğini bugün milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti'ye resmi başvuru yaptığını söyledi.

Ekonomi, sanayi, ticaret, spor, siyaset, kültür ve sanat, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları, öğrenciler, eğitmenler, medya mensupları, kamu kurumları, meslek örgütleri kısaca toplumu oluşturan hemen hemen tüm değerlerle iletişimi olduğunu ifade eden Şekerdağ, "30 yıla yakın bir süre içerisinde farklı kesimlerle sağladığımız ilişkiler, yaşanan sorunların çözümü noktasındaki girişimlerimiz, müşterek projeler, mesaimizin çok büyük bir kısmını hizmete adamış olmamız bugün çok önemli bir birikim ve tecrübeye dönüşmüştür. Bu süre içerisinde Elazığ TSO'da ilimizin kalkınma ve gelişmesi, işsizliğin önlenmesi, şehrimizin sosyo kültürel ve ekonomik yönden bölgesinde lider il olması noktasında sayısız proje ürettik. Önemli girişimler, faaliyetler ve organizasyonların içinde olduk. Devletin zirvesinden, bakanlarımıza, icranın başındaki kurum yöneticilerinden yerel birimlere kadar her kademedeki yöneticilerle mesaimiz oldu" dedi.

Şekerdağ, özellikle 2002 sonrasında AK Parti ile başlayan yeni dönem ve değişen dünya ekonomisine Elazığ'ın ayak uydurması ve bu değişimin gerisinde kalınmaması noktasında eksik gördükleri tüm hususları açık yüreklilikle dile getirdiklerini belirtti. Ülkemizin son 10 yılda AB ülkelerini bile kıskandıracak bir değişim ve gelişim göstermiş olup bu sürecin bütün hızıyla devam ettiğini anlatan Şekerdağ, şöyle konuştu: "İlimizin bu sürecin gerisinde kalmaması için, bilgi ve tecrübe birikimimizle icra makamı olan siyaset mekanizmasında hizmet vermek amacıyla AK Parti milletvekilliği için aday adaylığımı bugün gerçekleştirmiş bulunuyorum. Elazığ, kalkınma ve gelişmişlikte bugün bulunduğu yerin çok ötesinde olması gereken bir il. İlimizin doğal kaynakları, tarihi birikimi, yer altı ve yer üstü kaynakları, yetişmiş insan gücü ve beşeri sermayesi her şehre nasip olmayacak önemli değerlerdir. Zaten yapmış olduğumuz analizde de ilin artılarının eksilerinden çok fazla olduğu görülmektedir. İlimizin bu birikimini istihdama, yatırıma ve katma değere dönüştürerek, ülkemizin 2023 hedefine uyumlu şekilde yönlendirmenin icra makamının önceliği olduğunu düşünmekteyim. Bugün bunun için buradayım." - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title