Haberler

ETİK'ten Kaymakam Arslan'a Ziyaret

Güncelleme:

İşler: Tepekule ve Smyrna için harekete geçilmeli.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, beraberindeki İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevda Zorlu ile Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bölgede turizme yönelik plan ve projeler üzerine yapılan sohbette İşler, özellikle Bayraklı Tepekule ve Smyrna'nın ören yeri olarak ıslah edilmesi için Kaymakam Arslan'dan bu yönde çalışmalara hız verilmesi için destek istedi. İşler ziyaretle ilgili olarak, "Foça ve İzmir turizmini iyi tanıyan, sektörün sorunları hakkında bilgi sahibi olan Sayın Arslan, daha önce Diyarbakır'da görev yaptığı dönemde İzmir Valisi Mustafa Toprak ile çalışmalar yürütmüştür. Dolayısıyla oradaki birikimlerini İzmir'in geleceğine taşıyarak, şehrin gelişmişliğine ve turizmine büyük katkı sunacaklarını düşünüyorum. Sayın Arslan'dan, özellikle Bayraklı'da Tepekule ve Smyrna gibi şehrin iki cazibe bölgesinin ören yeri olarak ıslah edilmesi ve buraların bir an önce turizme katkı sağlaması açısından destek istedik. Agora'dan sonra şehrin içindeki en önemli merkez olan Smyrna'nın bir önce turizme açılması, şehre gelen turist için önemli bir cazibe merkezi haline gelecektir" ifadelerinde bulundu.

Arslan: Sektörle el ele vermeye hazırız

Daha önce Foça Kaymakamı olarak da görev yapan Kaymakam Arslan, Samsun İl Özel İdaresi'ndeki görevi sonrasında Bayraklı Kaymakamı olarak İzmir'e dönüş yaptı. Kaymakam Arslan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sektörle el ele verip şehrin turizmden yeteri payı alabilmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracağını söyledi.

Arslan, "Değerli turizm kanaat önderlerini ağırlamaktan son derece memnuniyet duydum. Türkiye turizminde İzmir çok önemli bir yer teşkil ediyor. İzmir için turizm, şehrin tarihinden bu yana en önemli sektör olarak kabul ediliyor. Bu bakımdan turizmin gücünün ve öneminin farkındayız. Ancak İzmir'in sahip olduğu turizm potansiyelini yeteri kadar açığa çıkaramaması bizleri daha fazla sorumluluğa itiyor. Bayraklı'nın da bu potansiyelini yeterince açığa çıkaramamış olduğunu görüyoruz. Sektör ile el ele vererek, Bayraklı ve İzmir'in turizm potansiyelini açığa çıkarabilmesi, turizmden yeteri payı alabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunun için de öncelikli olarak Tepekule ve Smyrna'daki çalışmaları yakından takip edeceğim."

Ziyaret sırasında ETİK Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörüne katkılarından dolayı Kaymakam Arslan'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title