Haberler

Ethem Sarısülük'ün Ölümüne İlişkin Dava

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava hakkında, "CHP olarak, muhalefet partisi olarak bu hukuksuzluklara karşı yaşama hakkının savunulması, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğünün savunulması anlamında buralarda olmaya devam edeceğiz.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin dava hakkında, "CHP olarak, muhalefet partisi olarak bu hukuksuzluklara karşı yaşama hakkının savunulması, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğünün savunulması anlamında buralarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Sarıhan, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, davanın Aksaray'a taşınmış olmasının aslında gözlerden uzak bir yargılama çabası anlamına geldiğini iddia etti. Parti olarak davanın takipçisi olduklarını belirten Sarıhan, şöyle devam etti:

"CHP olarak, muhalefet partisi olarak bu hukuksuzluklara karşı yaşama hakkının savunulması, örgütlenme, ifade ve basın özgürlüğünün savunulması anlamında buralarda olmaya devam edeceğiz. Bu bizim kararlılığımızı etkilemeyecek. Aslında yeni bir hukuksuz durum söz konusu. Bunu avukat kimliğimle söylüyorum. Şimdi hukuksuz bir tahliye kararıyla karşı karşıyayız. Tamamen hukuka, yasal düzenlemeye aykırı verilmiş tahliye kararıyla yüz yüzeyiz. Dosyadan el çekmiş bir mahkeme, kesinlikle o dosya hakkında yeni bir karar oluşturamaz. Burada bir başka yere taşınması kararının ulaşmış olmasına rağmen, mahkeme tarafından verilmiş olan bir tahliye kararı var. Bu hiçbir kimseye sunulmuş bir ödül değildir. Ne yazık ki cezasızlık kültürünün geliştiği, halkın hak arama taleplerinin bastırıldığı bir politikanın devamı olarak böylesi bir uygulama ile karşı karşıya bırakılmış durumdayız ancak yılmayacağız."

Ethem Sarısülük'ün ailesinin avukatı Murat Yılmaz ise Aksaray'daki davanın ikinci celsesinde de farklı bir şeyin olmadığını belirterek, "Göstermelik de olsa yargılamaya başlandığında, davaları şehirlerden şehirlere taşıyarak, aileleri, avukatları, toplumsal muhalefeti, bu davayı takip etmemesi için sindirmeye çalışıyorlar." dedi.

Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinin iki celsedir sanık Ahmet Şahbaz'ın tutuklanması taleplerini reddettiğini söyleyen Yılmaz, kasten adam öldürme dosyasının tartışıldığı bir ortamda, Şahbaz'ın elini kolunu sallayarak bir misafir şeklinde bu mahkemede yargılanmasının, bu yargılamanın sonucunu gösterdiğini savundu.

Yılmaz, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi, Ahmet Şahbaz'ı kollamaya devam ettiği sürece biz de buraya gelip yüzlerine haykıracağız. Bugün verilen ara kararla tutuklanma talebimiz reddedildi. Duruşma 27 Haziran'a bırakıldı. Görüntüler tekrar incelenecek. Alınan bilirkişi raporuyla, gelecek celsede mahkeme huzurunda, eğer yetişirse bu görüntüleri izleyeceğiz. Buna göre beyanlarımız alınacak."

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de Aksaray'a ikinci kez getirildiklerini belirterek, "Bizler de buraya geleceğiz, burada hakkımızı savunacağız. Oğlumun hakkını alacağım. Bakın bu katiller bütün çocuklarımızı öldürüyorlar. Ne istiyorlar bizim çocuklarımızdan? Türkiye'de barış istiyoruz, çocuklarımızla gezmek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ethem Sarısülük Şenal Sarıhan Aksaray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title