Haberler

Esogü Öğretim Üyeleri Emirdağ Projelerini Tanıttı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyeleri Emirdağ projelerini tanıttılar.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğretim üyeleri Emirdağ projelerini tanıttılar.

Öğretim üyeleri; Prof. Dr. Zeki Kartal, Prof. Dr. Özcan Dağdemir, Doç. Dr. Murat Karacasu, Yard. Doç. Dr. Rukiye Tınaz, Yard. Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz'ün katıldığı tanıtım etkinliği, Emirdağ Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda davetlilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğin sunumunu Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter yaptı. "Zeytin Dalı Harekatı"yla ilgili bir görsel paylaşımıyla başlayan tanıtım etkinliği, şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe ve Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın yaptığı protokol konuşmalarının ardından projelerin tanıtımına geçildi.

İki oturum halinde gerçekleştirilen etkinliğin ilk oturumunda; "Yerel gelişme bağlamında Emirdağ ilçesinin kültürel-sosyolojik değişim süreçleri; sosyo- ekonomik gelişim düzeyi, değişimlerin tespiti ve Emirdağ'dan Eskişehir'e ve Belçika'ya (1950-2014) yılları arası göç ilişkisi" proje çalışmasının sonuçları üzerinde, Proje Yürütücüsü: ESOGÜ İktisat Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zeki Kartal, Proje Çalışanları: Prof. Dr. Özcan Dağdemir, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rukiye Tınas, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz projenin yapılış evreleri ve sonuçları üzerinde değerlendirmeler yaptılar.

Etkinliğin ikinci oturumunda; Eskişehir - Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ile ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karacasu tarafından, "Emir Baba Projesi"- "Emirdağ Yaylaları", "Çatallı Köy Şehitliği" ve "Emirdağ Şehitler Abidesi" konularında kültürel ve teknik bilgiler sunuldu.

Yoğun bir ilginin olduğu etkinliğe; kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Emirdağ Ak Parti ilçe Başkanı Serkan Koyuncu, MHP İlçe Başkanı Abdil Demiral, CHP İlçe Başkanı Recep Özer, oda ve dernek başkanları ile halk katıldı. Bu etkinlik vesilesiyle; yerel yöneticiler, siyasi partilerin Emirdağ ilçe başkanları, oda ve dernek başkanları arasında başlayan diyalog ve hoşgörü ortamının devam etmesi konusunda istek ve dilekte bulunuldu. Emirdağ ortak paydaşında sorunların ve çözüm yollarının görüşülmesi için oluşturulacak bir platform etrafında toplantılar yapılmasının gereği vurgulandı. Etkinliğin sonunda konuşmacılara plaketler takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Zeki Kartal Karacasu Emirdağ Politika Güncel Haberler

title