Haberler

Eskişehirspor-Göztepe Finali Için Antalya'da Büyük Önlem

Eskişehirspor-Göztepe finali için Antalya'da büyük önlemTFF 1. Lig Play-Off finalinde bu akşam Antalya'da oynanacak Göztepe- Eskişehirspor maçı öncesinde güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Eskişehirspor-Göztepe finali için Antalya'da büyük önlem

TFF 1. Lig Play-Off finalinde bu akşam Antalya'da oynanacak Göztepe- Eskişehirspor maçı öncesinde güvenlik en üst düzeye çıkarıldı.

Polis, maçın oynanacağı Antalya Stadyumu'nu çevreleyen cadde ve sokakları bariyerle kapattı. Stat çevresindeki 8. Cadde, 2. Cadde Dumlupınar Bulvarı yan yol ve Meltem Bulvarı kesişimi ile Meltem Camii Kavşağı araç trafiğine kapatıldı. Sürücüler alternatif olarak diğer cadde ve sokaklara yönlendirilirken, stat yakınında ikamet eden bazı sürücüler, sıkı güvenlik önlemlerinden dolayı polise sitem etti.

Biletli taraftarlar, stat çevresinde oluşturulan 3 aşamalı güvenlik noktasından geçerek stada alınacak. Ana bariyerlerde üst araması yapılan taraftarlar, ikinci kontrol noktasından geçerek stada ulaşabilecek. Stat çevresinde ve bariyerlere yakın park halindeki araçlar, polis tarafından çektirildi. Stadyum çevresi ve içerisinde bomba araması yapıldı. Stat ve çevresinde yaklaşık 3 bin güvenlik personeli görev yapıyor.

Antalya'ya bu sabah erken saatlerden itibaren çeşitli illerden otobüslerle gelen Göztepe ve Eskişehirspor taraftarları Kepez üstünde durduruluyor. Maça saatler kala otobüslerin şehir içerisine girişleri polis eskortları eşliğinde gerçekleştirilecek. Kent merkezinde ise iki takım taraftarının birbirlerine yaklaşmaması için ekstra güvenlik tedbirleri alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm polisler kent merkezinde üzerinde forma ve kulüplerin simgeleri bulunan taraftarlara müsaade etmedi ve stada yönlendirdi.

Stat çevresindeki parklarda Antalyaspor, Göztepe ve Eskişehirsporlu taraftarlar arasında zaman zaman kavgalar çıktı. Polis olaylara anında müdahale ederek, büyümesini önledi.

Spor Toto Süper Lig'e yükselecek 3'üncü takımın belli olacağı Play-Off Finali, Antalya Stadyumu'nda saat 21.30'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

ÜST GEÇİT KAPATILINCA, DEMİR ÇİTLERİ AŞMAK İSTEYEN TARAFTAR YARALANDI

Spor Toto Süper Lig'e çıkacak son takımın belirleneceği TFF 1. Lig play-off final maçına saatler kala Göztepe ile Eskişehirspor'lu taraftarlar stat çevresinde takımlarına destek veriyor. Binlerce taraftar, otobüs, minibüs ve kendi araçlarıyla stada gelirken, iki takımın destekçileri iddialı konuştu. Süper Lig bileti almaya geldiklerini söyleyen futbolseverler, stada üç aşamalı arama noktalarından geçerek alındı. Karşılaşmada 13 bin 826 Göztepeli futbolsever ile 14 bin 590 Eskişehirsporlu taraftar tribünlerde olacak.

Bu arada, Atatürk Parkı'ndan Antalya Stadyumu'na geçişi sağlayan üst geçit güvenlik nedeniyle kapatılınca, Sabancı Bulvarı'nda yolun karşısına geçmek isteyenler zor anlar yaşadı. Bir Göztepeli taraftar ucu sivri demir çitleri aşmaya çalışırken düşüp belinden yaralandı. Taraftar ambulansla hastaneye götürüldü. Stada sandviç içerisinde meşale ve maytap sokmaya çalışan bir taraftar yakalanınca, polis telsizinden arama noktalarındaki polisler uyarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehirspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title