Haberler

Eskişehirlilerin kar hasreti sona erdi

Güncelleme:

Eskişehirlilerin kar hasreti sona erdiESKİŞEHİR Eskişehirlilerin uzun süredir devam eden kar hasreti bu sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte son buldu.

Eskişehirlilerin kar hasreti sona erdi

ESKİŞEHİR Eskişehirlilerin uzun süredir devam eden kar hasreti bu sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte son buldu.

Eskişehir'de kışın ilk yoğun kar yağışı kentte güzel görüntülerin oluşmasına neden olurken, sabah kalktıklarında her yeri bembayaz gören vatandaş karın keyfini çıkardı. Çocukların ise parkta oynarken ki mutlulukları görenleri sevindirdi. Kar yağmasının çiftçi ve doğa için de yararlı olduğunu belirten Akın Can Arslan, "Kar çiftçi için, doğa için kuraklığa karşı olması gereken bir doğa olayı. Fakat tabi ki eski kışlar da maalesef Eskişehir'de yaşanmıyor, kar çok geç yağdı. Karın yağması güzel bir şey, kış kışlığını yapacak, yaz da yazlığını yapacak o yüzden karın yağması beni memnun etti. Sadece kar yağdı yollar kapandı diye düşünmemek lazım doğaya faydasını düşünmek lazım, tarıma faydasını düşünmek lazım, o yüzden karın gelmesi, yağması beni mutlu etti" dedi.

"Kazalara karşı tedbirli olmalıyız"

Havaların sertleşerek buz, don yapmasına karşı kazaların önlenmesi için tedbirli olmamız gerektiğini vurgulayan Ender Turan; "Uzun zamandır yağan kar yağışı, Eskişehir'imize ve Türkiye'mize hayırlı olur inşallah. Çünkü yağan karla çok fazla susuzluğumuzu giderecek şekilde hem tarıma hem göllerimize faydası olacak. Fakat yağışın arkasından hava sertleşerek buz, don yapması araba ve yaya kazalarına karşı kendimizi tedbirli olmaya itiyor." diye anlattı.

"Çocukların mutluluklarına şahit oluyoruz"

Çocuklarının kar yağdığında mutluluklarına şahit olup kendisinin de mutlu olduğunu söyleyen Süleyman Özçelik," Biliyorsunuz zamanımızda su ile ilgili çok sıkıntılarımız var. Kar yağması, her şey mevsiminde güzel. Tabi bu sene diyebilirim ki geçmiş yıllara göre gecikti de. Kar her anlamda güzel, olması gereken bir şey mevsim itibariyle. Çocuklar için de tabi eğlenceli oluyor kar. Kar yağdığı zaman onların mutluluklarına gerçekten şahit oluyoruz. Biz de mutlu oluyoruz işin açıkçası" diye belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Akın Can Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title