Haberler

Eskişehir'de Yörük Obası Açıldı

Güncelleme:

Eskişehir'de geleneklerini sürdürmek isteyen bir Yörük beyi, 6 çadırdan oluşan Yörük Obasını açtı.

Eskişehir'de geleneklerini sürdürmek isteyen bir Yörük beyi 6 çadırdan oluşan 'Yörük Obasını' açtı.

Eskişehir'e 20 kilometre mesafede bulunan dağlık bir alana Yörüklerin geleneklerini sürdürmek isteyen İsmet Yücel isimli vatandaş, 6 tane Yörük çadırı yaptırdı. Sarıcakaya ilçesine bağlı Yarımca mahallesi yakınlarına inşa edilen çadırlar Yörüklerin günümüze kadar yaşamlarını yansıtıyor. Çadır içlerinde ise Yörük soylarının yaşayışları ve örf, adet ve geleneklerini anlatan yazılar bulunuyor. Çadırlarda ayrıca gelen vatandaşlar gözleme ayran yeme imkanları sunuluyor. Açılış öncesinde gelen misafirler birlikte Yörük ateşi yakıldı.

Yaptırmış olduğu çadırlar Yörüklerin örf ve adetlerini yaşatmayı amaçladığını ifade eden İsmet Yücel, örf ve adetleri unutan milletlerin yok olacağını ifade etti. Günümüze kadar Türk milletlerinin kullandıkları bayrakları oba civarına yerleştirdiklerini ifade eden Yücel, "Bugün bir hayalim gerçek oldu. Yörük beyi olara bugüne kadar böyle bir oba hayal ediyordum. Bir millet geçmişini unutur ise asimile olmaya mahkumdur. Biz burada geçmişte Yörüklerin yaşayışlarını anlatmak istedik" dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ve gelen misafirler tarafından obanın açılışı yapıldı.

Açılış sonrasında ise Tepebaşı Belediyesi Annele Halk Oyunları topluluğu bir gösteri sundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıcakaya Eskişehir Oba Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

FİKRİ:

YARIMCA SARICAKAYA''YA DEĞİL, TEPEBAŞI''NA BAĞLI BİR MAHALLEDİR... BİLMEYENLERE DUYURULUR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title