Haberler

Eskişehir - 4 Yaşındaki Alp,Babasının Övünç Madalyasını Aldı

Eskişehir'de 3 Şehit Yakınına Düzenlenen Törende Devlet Övünç Madalyası Verildi. 2 Yıl Önce Diyarbakır'da Şehit Düşen Jandarma Uzman Çavuş Tacettin Çeribaş'ın 4 Yaşındaki Oğlu Alp Arda Çeribaş'a Madalyasını Vali Mehmet Kılıçlar Verdi.

ESKİŞEHİR'de 3 şehit yakınına düzenlenen törende devlet övünç madalyası verildi. 2 yıl önce Diyarbakır'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Tacettin Çeribaş'ın 4 yaşındaki oğlu Alp Arda Çeribaş'a madalyasını Vali Mehmet Kılıçlar verdi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95'nci Yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Eskişehir'de ilk olarak Hava Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene Vali Mehmet Kılıçlar, 1'nci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan Kavas, şehit yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve saygı atışının yapıldığı törenin ardından şehitlerin mezarları ziyaret edilerek dualar okundu.

ŞEHİT YAKINLARINA DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Yunusemre Kültür ve Merkezi'nde de şehit Astsubay Çavuş Hasan Önal, şehit Uzman Çavuş Tacettin Çeribaş ve şehit polis memuru Ahmet Serhat Yıldırım Şenal'ın yakınlarına 'Devlet Övünç Madalyası" verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1'nci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü, DSP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan Kavas, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, şehitlerin yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Mehmet Kılıçlar yaptığı konuşmada "Milletimiz, binlerce evladını bu mukaddes vatan toprakları için şehit vermiş, istiklalimizi sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan destanlar yazmıştır. Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır" dedi

KÜÇÜK ALP AĞLATTI

Törende, 2 yıl önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma uzman çavuş Tacettin Çeribaş'ın 4 yaşındaki oğlu Alp Arda Çeribaş'a devlet övünç madalyasını Vali Mehmet Kılıçlar, beratini de Korgeneral Korcan Pulatsü verdi. Annesi Sedef Çeribaş'la birlikte törene katılan küçük Alp'e madalyası takılırken salonu dolduranlar duygulu anlar yaşadı, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı. Korgeneral Korcan Pulatsü, Alp Arda Çeribaş'ı bir süre kucağına aldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 2008 yılında şehit olan Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın babası Durmuş Ali Önal'a da devlet övünç madalyasını Vali Mehmet Kılıçlar, beratını ise AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan verdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde görev yaparken 3 yıl önce Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan'ın aracına il sınırına kadar korumalık yaptıktan sonra kent merkezine dönerken Kanlıpınar mevkiinde ekip otosunun takla atarak kaza yapması sonucunda yaşamını yitiren polis memuru Ahmet Serhat Yıldırım Şenal'ın oğlu Mustafa Doğukan Kürşat Şenal ise devlet övünç madalyasını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayhan Kavas'tan aldı.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title