Haberler

Eski Rektörlük Binasının Yerine Camii Yapılacak

Güncelleme:

Muş'ta eski rektörlük binası ve rektör konutunun yerine yapılması planlanan yeni merkez camii için çalışmalar devam ediyor.

Muş'ta eski rektörlük binası ve rektör konutunun yerine yapılması planlanan yeni merkez camii için çalışmalar devam ediyor.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörlüğü, İl Müftülüğü, Muş Merkez Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile Muş esnaf ve eşrafının öncülüğünde oluşturulan komisyon çalışmalarına başladı. Camii inşaatının bir an önce başlatılabilmesi için bir yandan resmi girişimlerde bulunan komisyon üyeleri bir yandan da destek için ziyaretlerde bulunuyor. Bu bağlamda, İl Müftüsü Recep Uzun, Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Komisyon Başkanı Abdullah Güler ve diğer üyeler Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ı makamında ziyaret ederek yapılan çalışmaları ve gelinen son durum hakkında bilgileri paylaştılar.

Muş Alparslan Üniversitesi'nin büyük fedakarlık ederek şehrin en merkezi yerindeki arazisini camii için vermesinin işlerini büyük oranda kolaylaştırdığını ifade eden İl Müftüsü Recep Uzun; "Nasip olursa mayıs ayına kadar ilk kazmayı vurmuş olacağız" diye konuştu.

Çalışmaların geldiği noktayı memnuniyetle karşıladığını belirten Prof. Dr. Nihat İnanç ise, komisyonun çok hızlı teşekkül ettiğini ve girişimlerini çok hızlı gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Muş'un en büyük camisini yapmak üzere bir araya gelmiş olan bu komisyonda, aslında Muş'u buluyoruz. Öncelikle böyle hayırlı bir hizmeti ifa etmek üzere bir araya geldiğinizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Farklı siyasi görüşler ve farklı mesleklerden oluşmuş bu komisyona, üniversitemizle her türlü desteği vermeye hazırız. İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat hocamız zaten komisyonun bir üyesi ve dolayısıyla biz projenin her aşamasında yer alacağız. Rektörlük olarak sizlere sadece imkan vermekle sınırlı kalmayıp, her türlü katkı ve desteği de güçlü bir şekilde vereceğiz. Umuyorum ki bu gayretlerin sonucunda Muş, bugününe ve yarınına yakışır görkemli bir camiye kavuşmuş olacak. Yaklaşık 8 dönümlük arazinin sadece cami yapımı için tahsis edilmesi hususunda valilik makamına resmi olarak yazıyı gönderdik" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ABDULLAH GÜLER Ahmet Polat Recep Uzun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title