Haberler

Eski Hdp Milletvekili Hakkında Hapis İstemiyle Dava

Eski HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar hakkında, 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen kutlama mitinginde yaptığı konuşma dolayısıyla, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Milletvekili olduğu dönemde Erzurum'da terör örgütü propaganda içerikli yaptığı konuşmada "Kürdistan yoldaşlarımızın, şehitlerimizin zaferidir" diyen eski HDP Milletvekili Seher Akçınar Bayar hakkında 'PKK'nın propagandasını' yapmaktan Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

TERÖR PROPAGANDASINA SAVCILIKTAN SORUŞTURMA

1 Kasım seçimlerinde milletvekilliği düşen Bayar'ın bölücü terör örgütü PKK'nın propagandası yaptığı gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlanarak, hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

1 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, HDP eski Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar'ın partisinin 07 Haziran 2015 genel seçiminde Halkların Demokratik Partisi'nin barajı aşarak TBMM'ye girmesini kutlamak adına Kazımyurdalan Mahallesi'nde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Erzurum Kürdistan'ın parçasıdır. Kazandığımız bu zafer Abdullah Öcalan'ın ve ceza evinde tutuklu bulunan tüm tutsaklarımızın Kürdistan şehitlerimizin ve dağlarımızda özgürlük nöbeti için mücadele eden yoldaşlarımızın zaferidir. Onların özgürlükleri için bir başlangıçtır" şeklindeki konuşmasının bölücü terör örgütü PKK'nın lehine propaganda yaptığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcısı Terörle Mücadele Kanun'un 7/2 maddesi kapsamında 'örgüt propagandası' yapmak suçundan hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

Seher Akçınar Bayar'ın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanılacak. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Başsavcılığı Seher Akçınar Bayar Erzurum Politika Haberler

Bakmadan Geçme

EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title