Haberler

Eski Boydak Holding Yöneticilerinin Yargılandığı Fetö/pdy Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada eski Boydak Holding yöneticileri Memduh, Hacı, Şükrü ve Mustafa Boydak'ın da aralarında yer aldığı 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada eski Boydak Holding yöneticileri Memduh, Hacı, Şükrü ve Mustafa Boydak'ın da aralarında yer aldığı 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Memduh ve Şükrü Boydak, tutuksuz yargılanan Mustafa, Bekir, Erol ve İlyas Boydak, Murat Bozdağ ve Halit Bayhan ile avukatları hazır bulundu. Sanık Hacı Boydak, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Esasa ilişkin savunmasında Şükrü Boydak, kapatılan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Vekilliği görevi yaptığını anımsatarak, bu vakfın hiçbir yasa dışı faaliyette bulunmadığını öne sürdü.

Örgütün Kayseri il imamı firari Sıtkı Baş ve diğer örgüt yöneticilerinin talimatlarıyla faaliyetlerde bulunmadığını savunan Boydak, "2013 yılında dershanelerin kapatılma sürecinde, 'eğitim hakkının engellenmesini doğru bulmuyorum.' diye sosyal medyadan paylaşımda bulundum. Diğer paylaşımlar bana ait değildir. Kapatılan TUSKON'da görev yaptım. Bizi kullandılar, kandırdılar. Memlekete faydalı olsun diye yaptığımız şeyler. Bunların böyle niyetleri olduğunu bilmiyordum." diye konuştu.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması ve 17-25 Aralık sürecinden sonra arasına mesafe koyduğu TUSKON'dan istifa ettiğini anlatan Boydak, Etiyopya fahri konsolosu yapıldığını, 2 yıl bu görevi yürüttüğünü ve burada bulanan örgüte ait okulları ziyaret ettiğini de belirtti.

Savcının mütalaasında, şirketlerde bulunan hisselerine müsadere (el koyma) talebine ilişkin Boydak, hayırsever oldukları için yargılandıklarını, yardımda bulundukları kurumların o dönem yasal olduğunu ve müsadere istenen şirketlerine yasa dışı hiçbir para girmediğini öne sürdü.

Sanıklardan Erol Boydak da "Devletin bilmediğini Boydakların bilmesi mümkün değil. Kayseri'de bizden başka kimseden müsadere istenmedi." dedi.

Müsadere talebinin reddini isteyen Boydak, mahkeme aksi kanaatte ise eksik incelemenin tamamlanması nedeniyle bu dosyadan ayrılmasını talep etti.

Sanıklardan Hacı Boydak ise silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanmasının kendisine ıstırap verdiğini söyledi. Bu örgütün derinliğini, operasyonel faaliyetlerini bilmediğini öne süren Boydak, zaman zaman yardımda bulunduğunu anlattı.

İradelerini kimseye ipotek etmediğini kaydeden Boydak, "Hayırsever bir aileyiz, terörist değiliz. Her yere yardım ettik. Benim atamdan miras kalan, ter döktüğüm helal olan malımın müsadere edilmesi talebini kabul etmiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Boydak, kapatılan Melikşah Üniversitesi'nin mütevelli heyeti başkanlığı için kardeşi Memduh Boydak'ın kendi isteği üzerine başkan olduğunu ve burada bir suç var ise kendisine ceza verilmesini istedi.

Duruşmaya, diğer sanıkların da esasa ilişkin savunma yapmaları için yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Boydak Boydak Holding Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title