Haberler

Hastane ihmali nedeniyle eşini kaybettiğini iddia eden acılı baba: Dört çocuğumla tek başıma kaldım

Güncelleme:

Batman'daki özel bir hastanede 4. çocuğunun doğumuna giren genç anne, doğumdan sağ çıkamadı. Hiçbir sağlık sorunu olmayan eşinin hastane hatası nedeniyle vefat ettiğini söyleyen acılı baba hastaneye dava açtı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Emine Erbek (32), Batman'daki özel bir hastanede sezaryen ile 4. çocuğunu dünyaya getirdi. Narkozun etkisi ile uyanmadığı söylenen anne bir sonraki gün başka hastaneden gelen doktorların müdahalesine rağmen kaybedildi. Eşinin ölümüyle şoke uğrayan Özcan Erbek, hastanenin ihmali ve hatası olduğunu söyleyerek hastaneden şikayetçi oldu. Genç annenin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Kurtalan ilçesinde yaşayan ve 4. çocuklarını bekleyen Emine-Özcan Erbek çifti, doğum için Batman'daki özel bir hastaneye başvurdu. İsmini 'Nehir' olarak kararlaştırdıkları kızını, dünyaya getirmek için 23 Temmuz'da sezaryen ameliyatına giren Emine Erbek'in bebeğini dünyaya getirdikten sonra kalbi durdu.

NARKOZUN ETKİSİ İLE UYANAMADI

İddiaya göre, kızını kucağına alan Özcan Erbek'e, eşinin durumunun iyi olduğunu ve verilen narkozun etkisiyle henüz uyanmadığı söylendi. Bir gün sonra başka hastaneden getirilen doktorların da müdahale ettiği Emine Erbek, yoğun bakımdaki tedaviye rağmen Kurban Bayramı'nın birinci günü yaşam mücadelesini kaybetti.

Özcan Erbek, eşinin hastanedeki ihmaller sonucu öldüğünü iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"KENDİ AYAKLARI İLE GİTTİ KEFENLE ÇIKTI"

Özcan Erbek, eşinin hastaneye yürüyerek gittiğini, ancak kefenle çıktığını belirterek, yaşananları şöyle anlattı:

"23 Temmuz'da eşimi Batman'daki özel hastaneye götürdüm. Sezaryene alındı. Eşim gayet sağlıklıydı. Ameliyat sonrası çocuğumu çıkardılar, ancak eşimi çıkarmadılar. Eşimin sağlık durumunu sorduğumuzda da bize 'Şu an iyi, narkozun etkisiyle yatıyor' dediler. Aradan bir gün geçmesine rağmen eşim uyanmadı, bizler de endişelenmeye başladık. Farklı hastanelerden doktorların getirildiğini öğrendik. Eşimin ameliyatı sırasında kalbi duruyor ve entübe işlemi yanlış yapılıyor. Eşim, hastanede yaşanan ihmallerden ötürü hayatını kaybetti. Ameliyat esnasında, ekibin kontrolü kaybettiği gerçek, bu esnada farklı hastanelerden doktorlar çağrıldı. Bu doktorlar ile görüşme yaptığımızda bize ameliyat esnasında eşimin kalbinin durduğunu ve akciğerde sönme olduğunu, bu sebeple bitkisel hayata girdiğini söylediler. Eşim daha sonra farklı bir hastaneye sevk edildi. Eşim yoğun bakımda kaldı ancak yaşama tutunamadı".

Hastane ihmali nedeniyle eşini kaybettiğini iddia eden acılı baba: Dört çocuğumla tek başıma kaldım

"DÖRT ÇOCUĞUMLA TEK BAŞIMA KALDIM"

Ne yapacağını şaşırdığını ifade eden Erbek, "Dört çocuğumla tek başıma kaldım. Annem yeni doğan çocuğuma bakıyor. Ben ise diğer çocuklarıma bakıyorum. Eşimin sağlık sorunu yoktu. Ben bunun takipçisi olacağım, hukuki tüm işlemleri yapacağım. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Hastane ihmali nedeniyle eşini kaybettiğini iddia eden acılı baba: Dört çocuğumla tek başıma kaldım

Hastane ihmali nedeniyle eşini kaybettiğini iddia eden acılı baba: Dört çocuğumla tek başıma kaldım

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurtalan Batman Siirt Haberler

500

Yorumlar (9)

ADSIZ:

3 ÇOCUK NEYE YETMEMİŞ.

7
38
yanıtYanıtla
...:

SEN Mİ BAKIYON SANA NE?

yanıt12
yanıt1
adlı:

yorumun gerçekten bumu

yanıt3
yanıt1
AD:

Senin annen baban kaç kardeş? Aynı soruyu büyüklerine sor!

yanıt6
yanıt2
Yolcu:

Oraya mı takıldın? Seninki de bir başka dert.

yanıt5
yanıt2
HAKO:

sanada beyin yetmemiz

yanıt5
yanıt0
Ela:

Beynin nerede

yanıt3
yanıt0
QQQQQQQQQQ:

SANANE

yanıt2
yanıt0
Gerçekler:

Eskişehir şehir hastanesinde doğum anında omuz takılması oluyor, doğumu başlatan ebe omzu takıldığını söyleyip başkasına devrediyor. Doktor doğum odasında olmadığından ismi ve mesleği belirsiz kişi müdahale ediyor. Batu Sarıkaya''ya eğer doktor müdahale etseydi 4 siniri kopmayacaktı belkide, sinir zedelenmesi ile geçecekti. İhmali olanı veya olanları korumaya çalışıyor adalet sistemi.

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title