Haberler

Esed Rejiminin Kimyasal Saldırıların Tepkiler

Suriye Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Beşşar Esed rejiminin İdlib'e bağlı Han Şeyhun'a düzenlediği kimyasal saldırıyı kınayarak, Esed'in bölgedeki terörün kaynağı olduğunu, o yönetimde oldukça terörün yok edilemeyeceğini vurguladı.

Suriye Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Beşşar Esed rejiminin İdlib'e bağlı Han Şeyhun'a düzenlediği kimyasal saldırıyı kınayarak, Esed'in bölgedeki terörün kaynağı olduğunu, o yönetimde oldukça terörün yok edilemeyeceğini vurguladı.

Hicab, ABD'nin başkenti Washington'da senatörlerle yaptığı görüşmede, Suriye'de rejimin işlediği suçların giderek arttığını, bunun göz önünde bulundurularak siyasi sürecin yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

Beşşar Esed'in savaş suçlusu olarak yargılanmasını isteyen Hicab, Cenevre'deki görüşmelerin 5'nci turunun ardından siyasi sürecin yeniden değerlendirilmesi ve de Suriye ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanması konusunda daha fazla kararlılık gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Suriye rejiminin yaptığı katliamların cezasız kalmaması gerektiğini ve 2011'den beri işlediği savaş suçları nedeniyle yargılanması gerektiğinin altını çizen Hicab, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Zalim bir rejim tarafından işlenen bu insanlık dışı suçu kınıyoruz. Dünyanın, Esed ve onun gibi her türlü moral ve yasal hukuku çiğneyen kişilerin gitmesini sağlamadan önce daha ne kadar barbarlık kanıtı görmesi gerekiyor? Esed'in Rusya ve İran'daki destekçileri, onun suçlarına ortak olarak kendilerinin de suçlu duruma düştüklerini anlamak için daha neyi görmeleri gerekiyor?

Esed bölgedeki terörün kaynağıdır, o yönetimde oldukça terör yok edilemeyecek. Kalplerimiz, katliamın kurbanları için üzüntü, ülkemiz için ise öfkeyle dolu. Esed'in gaddarlığına karşı devrimle ayağa kalkan bizler, Suriye'deki kabusu sonlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz."

Beşşar Esed rejimi de önceki gün İdlib ilinde bulunan Han Şeyhun'u kimyasal gaz içeren bombalarla hedef almıştı. Saldırıda, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu yaklaşık 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de kimyasal maddeden etkilenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Riyad Hicab Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title