Haberler

İlişkiler normalleşiyor mu? Erdoğan'ın "Görüşebiliriz" çıkışı sonrası gözlerin çevrildiği Esad'dan ilk yorum geldi

Güncelleme:

Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile ilişkilerin normalleştirilmesi noktasında dev adımların atıldığı Suriye kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi. Ülke basınına konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Başkanı Beşar Esad, "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi. Suriye, Türkiye'den söz değil, icraat bekliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dünya Kupası açılışı için gittiği Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesi ve ayaküstü tokalaşması kısa sürede olay oldu. Servis edilen kareler yankı uyandırırken Erdoğan'ın uzun zamandır iletişimde olmadığı Sisi ile görüşmesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşebileceği iddialarını gündeme getirdi.

ERDOĞAN: SİYASETTE KÜSLÜK OLMAZ

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Siyasette küslük, dargınlık olmaz. Vakti, zamanı geldiği anda oturur, değerlendirir, ona göre de bir yenilemeyi yapabilirsiniz. Şu anda Türkiye olarak bu konularda sıkıntılı olduğumuz ülkelerle ilişkileri yeniden ele alabiliriz. Hele hele haziran seçiminden sonra bir sil baştan yapabiliriz. Ve buna göre de yolumuza inşallah o şekilde devam edebiliriz. Mümkün değildir ifadesini kullanmam, alışılmış bir siyasetçi değilim. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşme yoluna da gidebiliriz. Şu an itibariyle zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor" demişti.

ESAD: GÖRÜŞMELER İSTİHBARAT DÜZEYİNDE

Suriye medyasına iç ve dış politikada son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Türkiye'yle "istihbarat düzeyinde" toplantıların gerçekleştiğini ancak ikili görüşmelerin seviyesinin "yakında artırılacağını" söyledi.

"SÖZ DEĞİL, İCRAAT BEKLİYORUZ"

El Ahbar'a göre Esad, "Türkiye, Suriye'nin taleplerini karşılamaya hazır olduğunu gösterdi. Suriye, Türkiye'den söz değil, icraat bekliyor. Ankara, siyasi yöneliminde bazı Arap ülkelerinden daha kararlı olabilir. Ancak Türkiye'nin tutumunun samimi mi yoksa sadece siyasi bir manevra mı olduğunu yargılamak mümkün değil. Gazeteciler ve araştırmacıların herhangi bir ülkenin politika değişikliğini personel değişimleri üzerinden ölçmesi yanlıştır." ifadelerini kullandı.

ABD İLE İLİŞKİLERİNE DE DEĞİNDİ

Esad, ABD kanadıyla ise hiçbir iletişimlerinin olmadığını vurgulayıp "İşgal ettikleri [Suriye] topraklarından çıkmaları için Amerikalılar üzerindeki halk baskısının artacağına güveniyoruz" dedi. Esad Rusya'dan ise çok yardım aldıklarını belirtti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500

Yorumlar (15)

Ben Bensiz:

Bu konuyu kişiselleştirmek zarar getirir, görüşülmesi lazım Türkiye’nin çıkarına olan durumlar varsa ele alınabilir..

195
42
yanıtYanıtla
Ali Veli:

ne normalleşmesi yahu. Adam resmen benim dediğim olursa normalleşme olur demiş. Yani Türkiye Suriye de girdiği tüm topraklardan çıkması gerekir diyordu şartları arasında. Zerre taviz vermemiş hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyor

198
21
yanıtYanıtla
Kemal Taflan:

Türk milleti uyanık olun eğer Esad'la görüşüp anlasilmazsa ABD PKK yi Suriye topraklarında resmen kuzey ırak gibi PKK devleti kurulmadan anlaşılıp ABD askeride Suriye'den cikarilmali

151
33
yanıtYanıtla
Abdullah :

Günaydın yeni mi aklınız başınıza geldi?muhalefetin söylediklerine eninde sonunda geliyorsunuz ama hep ülke zararlı çıkıyor hep Türk milleti zararlı çıkıyor. Kim ödeyecek bu zararların bedellerini peki?

yanıt2
yanıt0
can erdemir:

Güneyimizde istikrarlı ülke kalmadı keza kuzeyimizde de istikrarlı ülke kalmadı. Ambargo altında bulunan İran'ın da bir istikrarı yok. Yunanistan'la da durumumuz malum. Türkiye ateş çemberinin tam ortasına konuldu resmen.

128
7
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Örnek İstanbul , İstiklal caddesine çıkın , Fas , Suriye , Afrika , Arap ,Malezyalı dolu. En ufak ihtilafta binler toplanıp çatışma çıkarıyor , hadi bakalım ileride ne yapılacak bunlara .

yanıt41
yanıt3
bekir yapici:

arap basinina esad laf duymak degil icraat görmek istiyoruz aciklamasi yapmis deniyor.

92
38
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Eee haberde de aynısı yazıyor zaten neyin tercümesini yapıyorsun...

yanıt127
yanıt6
bekir yapici:

dogru yansiz haberlere hasret oldugumuz haberin dogrulugunu tastiklemis olabilirmiyim.

yanıt7
yanıt24
ALP ALP:

Ulan el uzatıyoruz adamın dediğine bak...

71
47
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title