Haberler

Erzurum'da Böyle Bir Dönüşüm Hiç Yaşanmamıştı

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, gerçek bir dönüşüme imza atarken, birer birer tamamlanan çalışmaların gururunu yaşıyor. Eski Erzurum'u oluşturan Aşağı ve Yukarı Hasanibasri, Habibbaba, Mehdiefendi, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Kadana, Sultan Melik semtlerini içerisine alan kentsel dönüşüm bölgesi çağdaş bir görünüme kavuşuyor. Ali Korkut, tarihle iç içe ve çağdaş bir anlayışı içeren dönüşümün birkaç yıla kadar tamamlanacağını söyledi.

Yakutiye Belediyesi, 2011 yılında başlayan kentsel dönüşüm ve tarihi eserlerin çevresinin açılarak gün yüzüne çıkmasını sağlayan projelerini bütünlük içerisinde sürdürüyor. Cumhuriyet caddesine paralel açılan Recep Akdağ caddesinin sağ ve soluna gelen semtlerde gecekondular yerlerini çağdaş dönüşüme bırakıyor. Mehdiefendi semtinde tamamlanan TOKİ konutları ile yapımı süren Yeşil Yakutiye konutları arasındaki yolu açan Belediye Başkanı Ali Korkut, 6 yıllık emeğin ortaya çıkardığı gururu yaşıyor.

TOKİ ile Yeşil Yakutiye Konutları arasında yeni açılan 450 metre uzunluğundaki yolun bölgedeki dönüşümü yansıttığını belirten Ali Korkut, "Gecekondulardan temizlediğimiz bir alandı, 17 dönüm büyüklüğünde. TOKİ'ye verdik, 168 konut yapıldı. Yolun üst kısmına geliyor. 50 dönüm bir alanda Yeşil Yakutiye Konutlarının yapıldığı alan. Bölgeyi viraneden arındırdık, şimdi modern bir görünüm doğdu. İki bölge arasında 450 metre uzunluğunda yol açtık. İnşallah hayırlı olur, bu yol dönüşümün tamamlanmasını yansıtıyor" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, eski Erzurum'u oluşturan bölgenin kaderinin Recep Akdağ caddesiyle değişmeye başladığını belirtti. 456 binanın kamulaştırılmasıyla açılan 2 kilometre uzunluğundaki yol 14,5 milyon liraya mal olmuştu. Gecekondulaşmanın yoğun olduğu, viraneye dönen eski yerleşim alanlarının yol ile birlikte değişmeye başladığını hatırlatan Ali Korkut, "İlk görev yılımda planlamaya başladığımız merkezin dönüşümüne Sağlık Bakanımızın ismini verdiğimiz Recep Akdağ caddesiyle başladık. Yol olmadan değişim ve dönüşüm olması imkansızdı. Bu yol Cumhuriyet caddesine bir alternatif noktasına geldiği gibi, bölgenin cazibe merkezine dönüşmesinin de ayağını oluşturdu. Yolla birlikte, Sultan Melik semtinde 150 dönümden oluşan Üç Kümbetler Projemize, 29 dönümden oluşan Aşağı Hasanibasri, yine 70 dönüme varan Mehdiefendi, Hasanibasri kentsel dönüşüm projelerimiz, ve nihayetinde Hacıcuma - Taş Mescit ve Kadana semtleri bir bütün içerisinde dönüşüme tabi tutuluyor. Mehdiefendi semtinde dönüşüm tamamlanma aşamasında. Aşağı Hasanibasri'de yapım süreci devam ediyor. Hacıcuma, Taş Mescit ve Kadana inşallah kamulaştırması tamamlanma noktasında, seneye yapım sürecine geçecektir. Bu çalışmalar bütünlük içerisinde yürüyor. Şehrin merkezini, tarihi özelliğine ve değerlerine uygun olarak dönüştürüyoruz" şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakutiye Belediyesi Erzurum Merkez Ali Korkut Akdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title