Haberler

Erzurum 2007 Yılında 90 Kez Sallandı

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kayıtlarına Göre Erzurum 2007 Yılında 90 Kez Sallandı. Ortalama 3 Büyüklüğünde Olan Sarsıntılar da Can ve Mal Kaybı Olmazken, Şubat ve Ekim Ayları En Çok Deprem Yaşanan Günler Oldu.

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kayıtlarına göre Erzurum 2007 yılında 90 kez sallandı. Ortalama 3 büyüklüğünde olan sarsıntılar da can ve mal kaybı olmazken, Şubat ve Ekim ayları en çok deprem yaşanan günler oldu.

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi tarafından 2007 yılında yaşanan depremlerle ilgili kayıtlar açıklandı. Merkezin yıl boyu yaptığı çalışmalara göre Erzurum il genelinde bir yılda 90 adet deprem meydana geldi. Ortalama 4 büyüklüğündeki depremlerin en sık yaşandığı aylar Şubat ve Ekim ayları oldu. Erzurum il genelinde Şubat ve Ekim aylarında 10'ar kez sarsıntı yaşandı. Nisan ayında 9 depremin kaydedildiği Erzurum'da Mayıs, Haziran, Ağustos ve Kasım aylarında 8 deprem oldu. Ocak ve Aralık aylarında 7'şer kez sallan Erzurum, Mart ayında ise 6 sarsıntı yaşadı. İl genelinde depremlerin en az yaşandığı aylar ise Temmuz, Eylül oldu. Kayıtlara göre Temmuz ayında 4, Eylül ayında ise 5 sarsıntı gerçekleşti.

SARSINTILAR ORTALAMA 3 ŞİDDETİNDE Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi öğretim üyesi Dr. Hamit Çakıcı, 2007 yılında meydana gelen depremlerin ortalama 3 büyüklüğünde gerçekleştiğini ifade etti. Kayıtlara göre en şiddetli depremin 22 Aralık 2007 tarihinde Tekman ilçesine bağlı Gökoğlan köyünde 3.9 büyüklüğünde sarsıntı olduğunu ifade eden Çakıcı, sarsıntılarda can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

Dr. Hamit Çakıcı, "Biz bu verileri günlük olarak alıyoruz.Erzurum ilimiz bir yıl boyunca 90 kez sarsıldı. Merkezimiz kayıtlarına göre ilimizde en çok Şubat ve Ekim aylarında deprem yaşadık. En az depremler ise Temmuz ve Eylül aylarında meydana geldi." Dedi.

Erzurum'un bir deprem bölgesi olduğunu ifade eden Çakıcı, bölgede yaşayanların olası afetlere karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

(MB-ST-Y) 20.05.2008 16:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title